KORONA U ŠKOLAMA i VRTIĆIMA: U NS zaraženo preko 700 đaka i 178 zaposlenih

KORONA U ŠKOLAMA i VRTIĆIMA: U NS zaraženo preko 700 đaka i 178 zaposlenih

Više od 700 dece u novosadskim školama i vrtićima zaraženo je korona virusom, dok ih se u izolaciji nalazi preko 900.

Kako saznaje Radio 021, broj zaražene dece u školama i vrtićima je 724, što je gotovo dvostruko više u odnosu na sredinu septembra.

Ovi podaci Gradske uprave za obrazovanje, koji se odnose na period do 27. septembra, govore da se nastavlja rast oboljevanja osnovaca i srednjoškolaca, kao i nastavnog osoblja.

Sada je u vrtićima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" zaraženo 12 dece, dok ih se 84 nalazi u izolaciji. U predškolskoj ustanovi i dalje nema nijednog zatvorenog objekta, a nije raspuštena niti jedna vaspitna grupa.

Gradska uprava za obrazovanje navodi da su u osnovnim školama pozitivna 324 učenika, dok ih se 604 nalaze u izolaciji, u 20 odeljenja se izvodi kombinovana, a u tri onlajn nastava. Bez obzira na povećanje broja zaraženih manje je razreda na kombinovanoj i onlajn nastavi, jer je Ministarstvo prosvete promenilo kriterijume.

Kako je navedeno za 021.rs, u novosadskim srednjim školama ukupno je registrovano 388 obolelih učenika, a 236 ih se nalazi u izolaciji. Kombinovana nastava se trenutno izvodi u 49 odeljenja srednjih škola, dok ih je 12 na onlajn nastavi i sve škole rade. U slučaju srednjih škola je neznatno povećan broj odeljenja na kombinovanoj i onlajn nastavi.

U osnovnim i srednjim školama sa teritorije Grada ukupno je zaraženo 178 zaposlenih, računajući i nastavno i nenastavno osoblje, dok ih se 27 nalazi u izolaciji. Pre gotovo dve nedelje broj obolelih zaposlenih u obrazovnim ustanovama bio je oko stotinu.

U lokalnoj upravi za 021.rs napominju i da se situacija sa brojem pozitivnih učenika i zaposlenih, kao i onima koji su u izolaciji, menja iz dana u dan.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan