KORONA VIRUS: Broj obolelih u Srbiji porastao na 35

KORONA VIRUS: Broj obolelih u Srbiji porastao na 35

U Republici Srbiji je do 13. marta u 18 časova registrovano ukupno 35 potvrđenih slučajeva virusa Kovid-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 239 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 13.03.2020. godine testirani su uzorci 25 osoba od kojih su 4 pozitivna i 21 negativan na novi korona virus, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Kako je ranije danas javila Radio-televizija Vojvodine, sa Klinike za Infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje, pošto su testovi pokazali da je negativan na korona virus, a njegovo zdravstveno stanje će se i dalje pratiti, dok je prepodne dopremljen novi pacijent iz Opšte Bolnice u Kikindi. To je drugi pacijent zaražen Kovidom- 19 iz tog banatskog mesta.

Trenutno, u Kliničkom centru Vojvodine leče se četiri pacijenta obolela od korona virusa. Od ta četiri pacijenta, jedan je u teškom opštem stanju i zahteva mehaničku ventilaciju. Svi pacijenti su hemodinamski stabilni, njihovo zdravstveno stanje monitoriše se tokom 24 sata od strane multidisciplinarnog tima lekara Kliničkog centra Vojvodine. Lečenje ovih pacijenata sprovodi se u novoizgrađenoj Intenzivnoj jedinici Infektivne Klinike Kliničkog centra Vojvodine, koja je osposobljena i opremljena najmodernijom opremom. Klinički centar Vojvodine je blagovremeno obezbedio dovoljne količine materijala, svih medicinskih lekova i pratećih sredstava kao i zaštitne opreme neophodne za zaštitu kako zdravstvenih radnika kao i pacijenata koje dopremaju u tu zdravstvenu ustanovu – izjavila je za RTV Edita Stokić, direktorka Kliničkog centra vojvodine.

 Izvori: covid19.rs i RTV

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan