"Korpa deli market i bistro": Sve tajne hedonizma na jednom mestu (FOTO)

"Korpa deli market i bistro": Sve tajne hedonizma na jednom mestu (FOTO)

U Ulici Veselina Masleše broj 2, nalazi se nesvakidašnji objekat, koncept – prodavnica sa restoranom. Na prvi pogled čini se da se radi o restoranu sa prodavnicom, ali rešili smo da otkrijemo kako funkcioniše ta spona između ove dve uslužne vrste lokala.

Prema rečima mnogih gostiju u restoranu vlada divna energija, služi se izvrsna hrana, a celokupna usluga je na eminentnom nivou. O zadivljujuće lepom enterijeru svetlih boja najbolje govore fotografije, a o tome kada je nastao i sa kakvom idejom, otkriva nam menadžer restorana Mladen Kostić.


– Lokal je počeo sa radom 15. novembra prošle godine. Osmišljen je kao koncept radnje delikatesa i započeli smo rad kao bistro, a onda smo se proširili i počeli da radimo kao restoran. Zvaničan naziv je "Korpa deli market i bistro", a sada smo dodali I "rooms". U Novom Sadu ovoga nema, mi smo jedini koji imamo ovakvu ponudu u gradu. Veći deo marketa snabdeva i druge lokale – otkriva u razgovoru Mladen.


U marketu su uglavnom izloženi delikatesi, dakle, šunke, pršute, sirevi, veliki izbor vina, alkoholnih pića, cigareta. Nije u pitanju roba široke potrošnje, a među proizvodima u ponudi ima onih koji su povoljniji I onih koji su skuplji, ali ih nema u drugim marketima i veleprodajama i nabavljaju se direktno od dobavljača.

Restoran

Jelovnik obuhvata paste, sendviče, salate, ribu, a ono što se izdvaja kao specijalitet kuće jesu stara i sveža mesa koja se spremaju u Jospek peći na ćumuru na 350 do 400 stepeni. Uglavnom su to juneći stekovi, imamo i svinjskog mesa. Ljudi najviše dolaze uglavnom zbog toga.
U dogovoru sa vinarijama organizuju se i promocije vina. Do sada su održavane i promocije kraft piva i koktela koji su takođe u ponudi. Ono što je specifično jeste da gosti mogu da kupe u marketu neki proizvod, recimo vino, i da istu flašu popiju u restoranu po ceni iz marketa.Ispred bašte postoje 4 parking mesta koja su rezervisana samo za goste restorana, a celokupan parking prostire se duž lokala sa obe strane.


Prenoćište

– Posao sa apartmanima započeli smo u maju ove godine i oni su se razvili u međuvremenu. Prvo su završeni lokal i radnja i onda smo gore otvorili smeštaj. Posedujemo 11 apartmana, uglavnom jednokrevetnih i dvokrevetnih. Cena noćenja je od 40 evra pa naviše, u koju, po želji gostiju, može da bude uključen i doručak –
završio je ovim rečima menadžer lokala.


Radno vreme je: svaki dan od 7 ujutru do 23 sati uveče, sem vikendom kada restoran radi do ponoći.


Pogledajte zvanične stranice ovog lokala na društvenim mrežama Fejsbuku i Instagramu.


Autor teksta: Ana Bugarinović

Oceni vest:
11
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan