Kostreš na čelu Lige?

Kostreš na čelu Lige?

Nakon 32 godine od kako ju je osnovao, Nenad Čanak uskoro neće više biti na čelu Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Prema saznanjima Nova.rs, Ligu će preuzeti dosadašnji sekretar stranke Bojan Kostreš, koji se i zvanično kandidovao za budućeg predsednika stranke.

Izborni proces u LSV je komplikovan i videćemo sta ce delegati na Kongresu odlučiti. Ako se odluče da mi ukažu poverenje, to će za mene biti velika čast, ali i obaveza da zajedno sa ostalim Ligašicama i Ligašima vratimo pre svega poverenje u LSV – potvrdio je Kostreš za Novu.rs.

Nenad Čanak se povlači sa čela LSV-a


Raskidanje koalicije sa SNS će, čini se, biti prvi potez potencijanog novog rukovodstva LSV. Iako deo vladajuće većine, odbornici Lige su očigledno izostali sa poslednje sednice Skupštine grada, na kojoj se glasalo za novog gradonačelnika Novog Sada.

Neprisustvo odbornika LSV na poslednjim sednicama Skupštine grada Novog Sada znači da se odluka o komunalnoj koaliciji preispituje – izjavio je juče portparol LSV Aleksandar Marton, uz napomenu da će "stavovi o odnosu prema koaliciji u Novom Sadu biti mnogo jasniji posle Kongresa LSV-a", zakazanog za 19. novembar. 

LSV preispituje odluku o koaliciji sa SNS-om


Prvi pokazatelj da su ligaši počeli da se bude iz stranačke učaurenosti bilo je nedavno raspuštanje kompletnog Gradskog odbora LSV zbog "zamora i nezadovoljstva".

Raspušten novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine


– Pisutno je nezadovoljstvo članstva stranke i njenog izvršnog odbora nivoom i kvalitetom aktivnosti novosadskog odbora, kao i izbornim rezultatima i, generalno, nedostatkom aktivnosti. Potrebno je strašno mnogo rada, stavljanje osnovnih vrednosti LSV-a u prvi plan – nismo se mi nikad odmakli od njih, ali došlo je do zamora u određenim krugovima, kod nekih ljudi u stranci. Naša ideologija nikome od nas nije upitna, a ostalo ćemo paralelno da rešavamo – rekao je tada potpredsednik stranke i predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Robert Kolar.

Da je Liga spremna na "reset" i vraćanju vrednostima koje su drastično drugačije od vrednosti Srpske napredne stranke, potvrdio je i sam Kostreš.

Političkoj sceni Srbije u kojoj dominiraju nacionalizam, rusofilija i centralizam je potrebna ujedinjena građanska alternativa koja će ponuditi jasne stavove, ali i rešenja vezane za evropske integracije, demokratizaciju društva, uklanjanje govora mržnje iz politike. Grupacija koja će u prvi plan staviti kvalitet života svih građanki i građana Srbije, postaviti zelenu agendu kao prioritet i sprečiti neku vrstu
urbicida koji je sve primetniji u velikim gradovima zbog pogodovanja imvestitorima, a na uštrb kvaliteta života stanovništva – kazao je Kostreš za Nova.rs, navodeći da će se "nova stara" Liga ponovo okrenuti svojim političkim istomišljenicima:

Sve su to teme na kojima bi LSV mogla da saradjuje sa PSG i NDMBGD, kao i sa Moramo. Dakle, verujem da će se u budućnosti i desiti neka vrsta komunikacije i saradnje među ovim organizacijama koje su vrednosno gledano veoma bliske. Vreme će pokazati da li ce do saradnje doći, ali mislim da ne treba da propustimo šansu sa izgradimo jak savez. Jedino saradnjom možemo vratiti Srbiju na evropski put i pobediti Vučića.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan