KOVID-19: I dalje opada broj obolelih u Vojvodini, na lečenju u KCV-u 67 pacijenata

KOVID-19: I dalje opada broj obolelih u Vojvodini, na lečenju u KCV-u 67 pacijenata

Višednevni trend pada ukupnog broja obolelih od Kovida-19 u AP Vojvodini se nastavlja, pa se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu u ovom trenutku od te infekcije leči 67, a u Opštoj bolnici u Pančevu 92 pacijenta, saopštila je pokrajinska vlada.

Od toga, na mehaničku ventilaciju je priključeno sedam pacijenata hospitalizovanih u KCV.

U isto vreme, u privremenoj izolacionoj bolnici u Hali 1 Novosadskog sajma, u kojoj su smešteni oboleli sa lakšom kliničkom slikom, trenutno se nalazi 60, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu 41 pacijent.

U opštinama Vršac, Bela Crkva, Plandište i Alibunar, u kojima je u poslednjih pet dana otkriveno 46 slučajeva zaražavanja korona virusom, i dalje se sprovode sve neophodne protivepidemijske mere, sa ciljem da se zaustavi i spreči dalje povećanje broja obolelih, uključujući i intenzivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

– Za konačnu pobedu nad epidemijom virusa Kovid-19 i dalje je od odlučujućeg značaja da se građani ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, kao što su striktno poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava – kaže se na kraju saopštenja Vlade APV. 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan