KOVILJ: Sanacija kolovoza u toku, uskoro i uređenje centra

KOVILJ: Sanacija kolovoza u toku, uskoro i uređenje centra

Poslednjih nekoliko dana u naselju Kovilj izvršeni su radovi na ukupnoj površini od 6.600 kvadratnih metara i to u sedam ulica: 7. Juli, Branka Radičevića, Partizanskoj, Ukrajinskoj, Laze Kostića i Ribarskoj.

Posao u ulicama Ada, Toze Markovića i Proleterskoj biće završen u narednih nekoliko dana, a u okviru ovih radova na sanaciji kolovoza, izradom bankina i upojnih zemljanih kanala rešen je problem zadržavanja atmosferskih voda na kolovozu. U planu je i popravljanje pešačkih staza u ulicama Jovana Rajića i Jovana Ćuluma.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u subotu 21. jula obišao je radove na održavanju objekata putne privrede u Kovilju.

- Vrednost ove investicije je 28 miliona dinara, dakle samo za putnu privredu, a sve što radimo u koordinaciji je sa MZ Kovilj i žiteljima, i zahvaljujem im se na podršci i saradnji. Poslednje četiri godine Grad je u ovo mesto uložio preko 300 miliona dinara, počevši od izgradnje prečistača, završetka kanalizacione mreže, pa do sređivanja puteva, javne rasvete, i rešavanja drugih komunalnih pitanja – istakao je Vučević.

Gradonačelnik je rekao da se čeka 8. avgust, kada će se otvoriti ponude za parterno uređenje centra, vredno preko 41 milion dinara.

- Radimo i nastavićemo da radimo na rešavanju problema atmosferske kanalizacije u donjem delu Kovilja, a to naselje uključeno je i u programe Evropske prestonice kulture, pa će biti obuhvaćeno projektom ''Urbani džepovi'', to jest uređenjem malih urbanih celina – rekao je Vučević.

Grad ima u planu da proširi kapacitete vrtića u Kovilju, kao i da iskoristi  turistički potencijal ovog mesta kao autentičnog bačkog sela koje se nalazi na koridoru deset, ali koje je i rodno mesto Laze Kostića, navedeno je u saopštenju.


Vučević je takođe rekao da je Grad pomogao obnovu prostorija FK ''Šajkaš'' u Kovilju, jednog od najstarijih klubova u našoj zemlji, koji je dugo bio zapostavljen, a sada uspešno ponovo funkcioniše. Inače, u toku su pripremne aktivnosti za izgradnju atmosferske kanalizacije u slivovima ulica Ribarske i Duška Vickova, ali i za izgradnju javnog osvetljenja okretnice u Ulici Jovice Pavlice.

Predsednik MZ Kovilj Mladen Vernački zahvalio se gradonačelniku uručivanjem počasne povelje i slike mlade umetnice iz tog mesta, što je, kako je rekao, bio predlog samih građana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan