Kradljivci u Novom Sadu najviše otuđuju "golfove"

Kradljivci u Novom Sadu najviše otuđuju "golfove"

Često dolaze iz drugih mesta, između ponoći i zore...

Kako prenosi "Dnevnik", u poslednje vreme kradljivcima automobila u južnoj Bačkoj, odnosno u Novom Sadu, gde se gotovo sva ta dela počine, ponovo su interesantna, pre svih, "folksvagenova" vozila, a najčešće model "golf".

Gotovo sva prisvojena vozila bila su bez odgovarajućeg alarma ili tehničke, odnosno, dopunske zaštite, piše novosadski list, te dodaje da stariji automobili, pa i oni havarisani ili pokvareni, nisu na meti lopova otkako je pala cena gvožđa, a policija pojačala kontrolu auto-otpada.

Kako za "Dnevnik" navodi Aleksandar Marsenić,  šef grupe u novosadskoj Policijskoj upravi za suzbijanje krađa vozila, procenat rasvetljavanja teških krađa u kojim je predmet dela automobil, kao i krivičnih dela neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila, ide i do tri četvrtine.

- Кradljivci automobila veoma često dolaze iz drugih mesta, između ponoći i zore, i odmah se vraćaju, bez minuta bespotrebnog zadražavanja. Često krađe rade kao tandem ili trojka i žive lagodno dok mogu – kaže Marsenić za "Dnevnik" i dodaje da kradu dok ih policija ne uhvati, a kad izađu iz zatvora, ponovo nastave time da se bave.

KRADU AUTA I USRED BELA DANA: "Delovi grada kao što su Novo naselje, Limani i ulice oko Betanije privlačni su za kradljivce, naročito od ponoći do zore, mada nema pravila. Iako oni ponekad idu za automobilom koji se traži ili je već poručen, tako da lopovima u krajnjem slučaju nije bitno gde će ga pronaći. Naravno, lakše će ga ukrasti u nekom zabačnom, neosvetljenom kraju, ali su se dogodile i neke krađe usred bela dana na vrlo prometnim mestima" –  navodi Marsenić za "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan