Krajiška ulica u Petrovaradinu do kraja godine u novom ruhu

Krajiška ulica u Petrovaradinu do kraja godine u novom ruhu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je Krajišku ulicu u Petrovaradinu u kojoj se izvode radovi na izgradnji saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom na deonici od Ulice Tome Maretića do Bukovačkog puta.

Ova investicija usledila je nakon predloga građana. Danas smo imali priliku da obiđemo radove koji se intezivno i nesmetano odvijaju, a za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno preko 158 miliona dinara. U Krajiškoj ulici biće izgrađena saobraćajnica, javna rasveta, atmosferska kanalizacija, dok će vodovodna zastarela mreža biti rekonstruisana. Dodatna specifičnost ove ulice je i činjenica da prelazi preko železničke pruge koja nije u funkciji, tako da će ista biti uklonjena u zoni nove saobraćajnice. Po sadašnjem rešenju, biće omogućen dvosmerni saobraćaj u celoj dužini ulice, a biće izgrađene i dvosmerne pešačke staze – rekao je gradonačelnik naglasivši da će se početkom decembra vratiti da sa stanovnicima Krajiške ulice i drugim komšijama u Petrovaradinu prošeta potpuno novom ulicom.


Nakon obilaska, gradonačelnik je posetio i Mesnu kancelariju "Petrovaradin" gde je razgovarao sa starijim sugrađanima. Oni su izneli šta im je potrebno za bolje funkcionisanje njihove mesne organizacije, kao i predloge kojima bi dodatno bio unapređen kvalitet života penzionera iz Petrovaradina. Gradonačelnik je tom prilikom razgovarao i sa šahistima, koji koriste prostorije ove Mesne zajednice, odnosno članovima jednog od najuspešnijih novosadskih šahovskih klubova – "Kraljica PTT" koji je postao prvoligaš i traje više od četvrt veka.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan