"Kreativna EU letnja škola" za mlade otvorena je juče u Novom Sadu (FOTO)

"Kreativna EU letnja škola" za mlade otvorena je juče u Novom Sadu (FOTO)

U subotu, 24. juna, u Startit Centru u Novom Sadu počela je sa radom osmodnevna "Kreativna EU letnja škola" koju će pohađati 28 mladih Novosađana od 15 do 20 godina.

Polaznici će imati priliku da uče o Evropskoj uniji, o vrednostima koje ona promoviše, kao i o prilikama koje pruža mladima u sferama volonterizma, obrazovanja i mobilnosti. 

Učesnici će se upoznati sa pojmom kreativnih industrija, o kojima će im iz prve ruke govoriti stručnjaci iz oblasti dizajna, video produkcije, društvenih mreža i organizacije događaja, a i sami će biti u prilici da se oprobaju u ovim kreativnim procesima, kao i da iskuse timski rad. Tokom programa, mladi će kreirati kampanju koja promoviše EU vrednosti ii programe za mlade i na taj način pokazati kako su praktično primenili stečeno znanje. Program predviđa i posete organizacijama koje se bave kreativnim industrijama, kao i upoznavanje sa profesionalcima iz ove oblasti.

Nakon prvog dana škole koji je predstavljao uvod u programe Evropske unije koji doprinose osnaživanju mladih i mogućnosti koje nude kreativne industije, polaznici će narednih dana raditi na realizaciji zajedničke digitalne kampanje koju će sami osmisliti i koja će imati za cilj da njihovim vršnjacima predstavi brojne opcije za usavršavanje i napredovanje kroz korišćenje programa poput Erazmusa. Učićemo i vežbati planiranje projekta kao i realizaciju kroz grafički dizajn, video produkciju, društvene mreže i organizaciju događaja.

Projekat realizuje udruženje Cinema City u saradnji sa EU Info point Novi Sad i uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan