Kritična masa "Letnji raspust" kreće sutra iz Limanskog parka

Kritična masa "Letnji raspust" kreće sutra iz Limanskog parka

Završava se još jedna školska godina, a ovaj put Kritična masa obeležava početak letnjeg raspusta laganom letnjom vožnjom kroz grad.

Posebnu pažnju skrećemo na sve veće ulaganje u biciklističku infrastrukturu i pozitivan trend porasta broja biciklista na ulicama Novog Sada, ali i na sve veću popularnost bicikla kao prevoznog sredstva među školarcima, posebno srednjoškolskog uzrasta – napominju iz Novosadske biciklističke inicijative (NSBI) i dodaju:

Ono što je takođe bitno napomenuti je to da je u toku oformljavanje i ukrupnjavanje biciklističkih udruženja u Srbiji. "Novosadska biciklistička inicijativa" Novi Sad, "Ulice za bicikliste" Beograd, "Dunavski centar za kompetenciju" Beograd i "Sigurne staze" Bor, radiće zajedno na daljim unapređenjima infrastrukture kao i donošenju novih propisa.

Polazak je u 17 časova iz Limanskog parka, sa Subinog platoa, pa izlaskom na Bulevar Despota Stefana nastavlja kroz Limane, Balzakovom, Narodnog fronta i Šekspirovom. Ovaj put će proći i kroz Grbavicu, Puškinovom, Miše Dimitrijevića i kroz Braće Ribnikar, pa daje Bulevarom oslobođenja, Bulevarom kralja Petra I, Braće Jovandić, Vojvode Bojovića, Jovana Subotića, Šafarikovom i Uspenskom. Preko Bulevara Mihajla Pupina sići će na Kej žrtava racije, gde će vožnja i završiti.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan