KRIZNI ŠTAB: Đaci od prvog do četvrtog razreda nastavu će pohađati u školi, stariji kombinovano

KRIZNI ŠTAB: Đaci od prvog do četvrtog razreda nastavu će pohađati u školi, stariji kombinovano

Učenici od prvog do četvrtog razreda će nastavu pohađati u učionici u prepodnevnoj smeni, odlučio je Krizni štab.

Maksimalan broj đaka u učionici biće 15. Stariji razredi će kombinovati odlazak u školu i onlajn nastavu, dok će mlađi učenici moći da imaju maksimalno četiri časa dnevno i oni će biti skraćeni na 30 minuta.

Dr Darija Kisić Tepavčević je rekla za RTS da će najmlađi đaci najvećim delom pohađati nastavu u školskoj sredini jer je procenjeno da je to za njih najbolje.

Naglasila je da će se nastava odvijati uz poštovanje svih mera koje će maksimalno da smanje potencijalni rizik od čirenja respiratornih infekcija.

– Poštovaće se svi principi koji maksimalno smanjuju fizičku mogućnost prenošenja ovog agensa, sa maksimalnim razređenjem gustine smeštaja u učionicama, sa maksimalnim brojem đaka od 15, gde udaljenost sedenja u klupama minimalno jedan i po metar – obasnila je Kisić Tepavčević.

Rekla je i da bi najmlađi trebalo da se naviknu na nošenje maski.

– I u školskoj sredini je neophodno da se maske nose, od momenta ulaska, do momenta ulaska u klupu. Takođe, prilikom pričanja, odgovaranja i svuda gde je udaljenost od druge osobe manja od jedan i po metar. Preporučuje se nošenje maski sve vreme boravka, međutim, kada su u pitanju đaci, moguće je da kada slušaju nastavu i sede u klupi, privremeno odlože masku – navela je za RTS zamenica direktora Instituta Batut.

Kada su u pitanju nastavnici i drugo osoblje, oni sve vreme boravka u školskoj sredini treba da nose maske, i to na ispravan način. Moguće je da to budu epidemiološke, hirurške i pamučne maske.

Darija Kisić Tepavčević je dodala da je odlučeno da je to najoptimalniji oblik nastave i da đaci neće menjati mesta. Nakon završetka smena biće rađena dezinfekcija.

Stariji razredi će se za vreme boravka u školama ponašati po istim obrascima, ali zbog brojnosti đaka i načina vršenja nastave, oni će kombinovati odlazak u školu i onlajn nastavu, prenosi RTS.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sandra

  pre 1378 dana i 17 sati

  U ucionicama 15 djaka ili nece ni ici, a razmatra se produzenje rada kafica...kakvi apsurdi. Kreira se generacija koja ce jos vise sedeti po istim kaficima a sve manje se skolovati.

  Oceni komentar:
  0
  0