KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Uvode se kovid propusnice

KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: Uvode se kovid propusnice

Na sednici Kriznog štaba koja je počela oko 11 časova odlučeno je da se uvedu kovid propusnice.

Uredba o njihovom uvođenju trebalo bi da bude usvojena na sutrašnjoj sednici Vlade i na osnovu nje će biti moguće da pravno lice, preduzetnik ili organizator događaja imaju pravo da na ulazu u ugostiteljske objekte, uz kovid propusnice traže i dokument sa fotografijom – ličnu kartu ili pasoš, na primer.

Krizni štab je odlučio da propusnice neće biti potrebne za apoteke i prodavnice, prenosi "Blic".

Još nema pouzdanih informacija za koje će uslužne delatnosti važiti kovid propusnice, ali izvesno je da će se koristiti za noćne klubove i barove i to nakon 22 sata, javlja B92.

Posle sednice, medijima se obratila Ana Brnabić i izjavila da "u restoranima, kafićima, barovima i sličnim objektima nakon 22 časa nećete moći da budete u zatvorenom prostoru bez validne kovid propusnice".

Ona je pojasnila da se do validne kovid propusnice može doći ukoliko imate potvrdu o 2. ili 3. dozi vakcine koja nije starija od 210 dana.

Ako nakon sedam meseci niste primilii 3. dozu, neće biti validan kovid sertifikat. Njega možete dobiti i ako imate negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test s tim što je on validan samo 48 sati. Ukoliko ste preležali kovid i to u prethodnih sedam meseci, takođe možete dobiti kovid propusnicu. Nakon toga se smatra da nije bezbedno da boravite u zatvorenom prostoru u ugostiteljskom objektu – rekla je premijerka i dodala da je za strance potreban digitalni EU kovid sertifikat ili digitalni sertifikat druge zemlje s kojom Srbija ima potpisan sporazum,.

Brnabić je istakla da će kovid propusnice početi da važe od subote u 22 sata, za sve ugostiteljske objekte i događaje u zatvorenom. Ona je ponovila da je i dalje jedino rešenje vakcinacija.

Oceni vest:
9
21

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Boris

    pre 911 dan i 14 sati

    Preležao sam kurvid skoro, nisam se testirao niti išao kod lekara, jer znam da je virus go klinac. Dakle, zdrav i prav, nabijen antitelima, ali neću mmoći da partijam, jer nisam deo satanističko-fašističkog sistema propusnica i inokulacije.
    Mislite o tome.

    Oceni komentar:
    12
    16
  • Bjanka

    pre 911 dan i 11 sati

    Ionako ne idem nigde... Nemam volje, para, depresija, apatija, da mogu zbrisala bih odavde na neko pusto ostrvo.

    Oceni komentar:
    4
    16
  • Nema bežanije

    pre 911 dan i 10 sati

    Bjanka, sačekaj proleće 2023-će, pa da vidiš nestanka životne dosade.

    Oceni komentar:
    2
    6