"Krov nad glavom" poziva sugrađane da spreče iseljenje porodice Tatari u ponedeljak u Veterniku

"Krov nad glavom" poziva sugrađane da spreče iseljenje porodice Tatari u ponedeljak u Veterniku

Porodici Tatari preti rušenje kuće i iseljenje u ponedeljak, 26. oktobra u 10 časova.

Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad poziva sve solidarne ljude da dođu u Veternik u ulicu Novosadski put broj 77 kako bi pomogli ovoj porodici da odbrane svoj jedini dom.

Pet domaćinstava porodice Tatari živi na placu koji su kupili pre više od četiri decenije, a problemi počinju 1993. godine kada Vodoprivredno društvo Šajkaška pokreće spor na Osnovnom sudu protiv Tefeka Tatarija, koji on gubi. Jedan od službenika Šajkaške početkom 2000. godine nezakonito je preparcelisao plac na kojem porodica Tatari živi, upisao ga u katastar i postao vlasnik – objašnjavaju iz "Krova nad glavom" i dodaju:

Njegovi naslednici tuže porodicu Tatari 2013. godine, koja opet gubi spor i pokreće se postupak izvršenja. Viši sud je 2018. godine naložio Osnovnom sudu da obavi dopunu spisa predmeta povodom izjavljene žalbe izvršnog poverioca jer je više stranica nedostajalo i to upravo onih stranica koje su išle u korist porodice Tatari. Od tada pa do danas Osnovni sud nije izvršio dopunu spisa.


Dok porodica Tatari čeka pravdu na sudu koji više od četiri decenije ne može da reši ovaj problem, javni izvršitelj Milan Uzelac, protiv kojeg je podneta krivična prijava da je primio mito, izbacuje porodicu Tatari na ulicu.

Iz ZA "Krov nad glavom" apeluju na građane da ne dozvole da porodica Tatari izgubi jedini dom i da im se pridruže u ponedeljak u ulici Novosadski put br. 77.


Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 830 dana i 13 sati

  Ljudi probudite se i odbranite ljude od ovih krvopija ko zna sta nas ceka mozda im se dopadne tvoja imovina i eto zlo kuca na vratima.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Jugosloven do groba

  pre 830 dana i 6 minuta

  Mnogo se priča o srpskoj veličini i pravdoljubivosti. Moje mišljenje vam se ne bi svidelo.
  Ovde se radi o prezimenu ugroženog koje je albansko ili goranskog porekla.
  Automatski, neće dobiti jednaku pravdu kao da je u pitanju na primer izbeglica iz Krajine ili sa Kosova.
  Kako je došlo do tako krupnog dela, kao što je izmena javnih katastarskih spisa, a da mi kao javnost tek posle 20 godina saznajemo za to?
  To znači da neka lopina, koja slavi slavu i drži sliku sveca u kuí, može bilo kome od nas da uradi isto. I da nastavi da sramoti predake.
  Meni je pre 22 godine ukradeno dete. Ne moram da imenujem ustanovu, svi je znate.
  Falsifikovani su potpisi 3 lekara, i trudnici upisana lažna istorija porođaja.
  Dete sada nosi prezime druge nacije, a ime koje sam mu dao u porodilištu.
  Znam i gde radi i ko ga je ukrao. Znam da je imalo lošije školovanje, jer mu samohrana majka nije mogla priuštiti bolje. Inače, sada pripada onoj naciji zaštićenih belih medveda.
  Ali, u deželi Srbiji ne mogu baš ništa.
  Iz naveden dva slučaja, dragi Srbi, zaključite samo - da li imate državu, ili deželu, šta god.
  Razlika između to dvoje je što državom upravlja sam narod, a deželom beli svet.

  Oceni komentar:
  0
  3