"Lako Novi Sad": Aplikacija koja pomaže osobama sa teškoćama u kretanju

"Lako Novi Sad": Aplikacija koja pomaže osobama sa teškoćama u kretanju

Lokalni ombudsman Grada Novog Sada je u saradnji sa Pyramid ing doo izradio aplikaciju Lako Novi Sad.

Aplikacija je namenjena osobama koje imaju teškoće u kretanju, dakle slepim, slabovidim osobama, zatim osobama koje koriste pomagala pri kretanju, ali može biti od pomoći i majkama sa bebama u kolicima.

U proteklih nekoliko godina izrađena je mapa pristupačnosti saobraćajnica u Gradu Novom Sadu osobama sa invaliditetom, koja obuhvata širi centar Grada. Mapa se nalazi na sajtu Lokalnog ombudsmana, ali nije u interaktivnom obliku, trenutno ne obuhvata ceo Grad Novi Sad, ali je u planu njeno proširenje do kompletne pokrivenosti Grada.

Na zahtev građana na osnovu navedene mape izrađena je aplikacija pod nazivom Lako Novi Sad, koja je dostupna za besplatno preuzimanje na platformama Google play i Apple store, optimizovana je za rad na svim tipovima mobilnih i tablet uređaja.


Da bi aplikacija pravilno funkcionisala potrebno je da se korisnik nalazi u zoni koja je pokrivena mapom i da glasovnom funkcijom ili ukucavanjem unese adresu do koje želi da stigne. Aplikacija podržava rad u oflajn režimu, te je moguće korišćenje i bez internet konekcije.

Besplatna je za preuzimanje i korišćenje, ne zahteva se registracija korisnika i tokom korišćenja ne vrši prikupljanje bilo kojih informacija o korisniku ili njegovom kretanju, napominje Gradski ombudsman.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan