LETOVANJE: Novosađani vole da putuju po što nižoj ceni

LETOVANJE: Novosađani vole da putuju po što nižoj ceni

Putnici koji na putovanja odlaze preko last minute ponude mogu platiti turističke aranžmane i do 50 odsto jeftinije u odnosu na one koji se prodaju nekoliko meseci unapred.

Zbog neprodatih aranžmana ili otkazivanja putovanja nekoliko dana pred put, turističke agencije ovih dana svoje aranžmane prodaju i za svega nešto više od stotinu evr.

Putnici mogu da biraju ono što je od putovanja po nižoj ceni ostalo, ali je neophodno da budu spremi za put jer jeftinija cena znači i putovanje nekoliko dana po uplati, odnosno rezervaciji aranžmana. Kako su novinari "Dnevnika", razgovarajući s radnicima u turističkim agencijama u gradu saznali, Novosađani su veoma zainteresovani za takvu vrstu putovanja, a najtraženije destinacije su Grčka, Turska i Egipat.

Cena takvih aranžmana može biti niža od deset odsto do čak 50, što, kako su od vlasnika poslovnice turističke agencije "Lider" Miloša Mihajlovića saznali, ne zavisi od destinacije.

- Cena last minute ponude zavisi od toga koliko agencija ima raspoloživih kapaciteta, pa shodno tome donosi odluku o popustu na putovanje, te ukoliko imamo jednu sobu koja nije prodata, popust će biti manji, a ukoliko je više soba u smeštaju ostalo slobodno, i popust je veći – istakao je Mihajlović, dodajući da agencija te sobe prodaje po nižim cenama jer ih od hotela, apartmana i drugih smeštajnih objekata zakupljuje fiksno da bi se zaštitila od gubitaka.

Last minute ponude se, osim po ceni, ne razlikuju od klasičnih turističkih aranžmana, pa putnici imaju jednaka prava prilikom putovanja, potvrdili su novinarima "Dnevnika" zaposleni u turističkoj agenciji "Grand turs".

- Sve je isto, tako da i putnici koji putuju preko last minute ponuda mogu da biraju da li će preko agencije uplatiti smeštaj i prevoz, ili samo smeštaj – poručili su iz "Grand tursa", objašnjavajući da se takva vrsta aranžmana prodaje uglavnom pre samog polaska.

Po iskustvu turističkih radnika, putnici koji žele da letuju po što povoljnijoj ceni idu od agencije do agencije i biraju ponude, pa im u tom slučaju nije bitna ni destinacija ni vreme polaska. U turističkoj agenciji "Big blue" kazali su da je negativna strana takvih putovanja to što putnici rizikuju – čekajući samo last minute ponude, ne mogu mnogo da biraju.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan