"LOKOMOTIVA 2019": Kako mladi vide Trg slobode – izložba maketa i ilustracija

"LOKOMOTIVA 2019": Kako mladi vide Trg slobode – izložba maketa i ilustracija

U okviru ovogodišnjeg festivala arhitekture "Oktobarh", studenti i studentkinje su na trodnevnoj radionici "SloboDA" imali priliku da na kreativan način izučavaju i konceptualno reše prostorne probleme glavnog novosadskog trga.

Ideja je bila da mladi, analiziranjem obrazaca korišćenja Trga slobode, promišljanjem njegovog značaja i uloge u gradu, kroz svoj rad dođu do novih, održivih i kreativnih rešenja za njegovu transformaciju koja za cilj ima povećanje vremena koje ljudi žele da provede na ovom prostoru. Glavni gradski trg trebalo bi da može da isprati menjanje svojih korisnika i korisnica i njihovih potreba, da se prilagodi današnjim, ali i nekim budućim zahtevima – navodi se u saopštenju "Lokomotive".


Više od dvadeset učesnika i učesnica, tokom tri dana, osmislilo je pet izuzetno zanimljivih predloga. Kao produkt radionice nastale su makete i ilustracije koje će svi zainteresovani imati prilike da vide u prostorijama Doma b-612, ulica Svetozara Miletića 40.

Otvaranje izložbe je u nedelju 27. oktobra, u 19.30 časova, a ulaz je slobodan.


Radionica i izložba realizuju se uz podršku programa "Lokomotiva – lokalna omladinska inicijativa".

Program "LOKOMOTIVA 2019" realizuju udruženja "HMM...", "BalkanIDEA Novi Sad" i "Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO", uz podršku programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja, kao i Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2019. godinu.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan