"LORIST" od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu

"LORIST" od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu

Jesenja sezona sajamskih manifestacija u našem gradu počinje međunarodnim sajmovima "LORIST", koji će se održati od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu, saopšteno je juče na konferenciji za novinare.

U okviru manifestacije "LORIST" biće priređeni 49. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, 6. sajam šumarstva, 23. međunarodni sajam hortikulture i 24. međunarodni sajam "Eko-svet", 49. međunarodni sajam turizma 7. međunarodni sajam konjarstva i sersana i Sajam sporta.

Direktor "Novosadskog sajma" Slobodan Cvetković rekao je novinarima da će na prvim jesenjim priredbama nastupiti više od 300 izlagača, što je povećanje za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Izlagači dolaze iz 11 zemlja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Republika Srpska, Rumunija, Slovenija i Srbija).

Cvetković kaže da će posetioci imati priliku da vide osam tematskih izložbi, organizuju se turniri, sportska takmičenja, promocije i stručni skupovi na svim sajmovima.

- Prema najavama, proizvođači i zastupnici vodećih svetskih brendova opreme za lov i ribolov na tržištu Srbije, posetiocima i stručnoj publici predstaviće najkvalitetnije proizvode, a pripremaju sajamske akcije i popuste koji će iznositi i do 20 odsto za kupovinu opreme za lov i ribolov – izjavio je Cvetković.

Partner 49. međunarodnog sajma turizma je Republika Crna Gora, a konzul Crne Gore u Republici Srbiji Dragan Kankaraš, na toj konferenciji za novinare je rekao da će posetiocima sajma biti dostupna aktuelna turistička ponuda Crne Gore za zimsku sezonu u ski centrima i primorskim opštinama, kao i ponuda za leto 2017. godine.

- Crna Gora će iskoristiti priliku i da sumira rezultate izuzetne letnje sezone, a predstaviće i manifestacije kao što su Festival tamburaških orkestara koji se organizuje u Pljevljima, INART-Festival uličnih performera u Tivtu, sa tačkama koje će biti izvedene na štandu Crne Gore u Hali "Master"" Novosadskog sajma", rekao je Kankaraš.

On je dodao da neće izostati ni promocija lokalnih crnogorskih specijaliteta uz obaveznu degustaciju.

Kompletan izveštaj s pres konferencije na Novosadskom sajmu pročitajte ovde

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan