LSV: Zbog velikog broja bolesnih, februarski raspust u školama da počne 10. februara

LSV: Zbog velikog broja bolesnih, februarski raspust u školama da počne 10. februara

Liga socijaldemorata Vojvodine (LSV) poziva republičko Ministarstvo prosvete i pokrajinski Sekretarijat za obrazovanje da donesu odluku o produžavanju raspusta u školama tako da umesto 14. februara, kako je planirano, počne 10. februara i da traje do 19. februara.

Zbog sve lošije epidemiološke situacije i sve većeg broja zaraženih učenika i nastavnika respiratornim i drugim infekcijama, efikasnost nastave je dovedena u pitanje, a zdravlje učenika i prosvetnih radnika se dodatno ugrožava, te bi produžavanje raspusta dovelo do poboljšanja situacije. Slične odluke donošene su i ranijih godina – podsećaju iz ove stranke.

LSV smatra da je zdravlje učenika i prosvetnih radnika na prvom mestu i da je potrebna brza i konkretna odluka nadležnih u republičkoj i pokrajinskoj vladi, navodi se u saopštenju koje potpisuje potpredsednica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Marković Maleš.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihajlo

  pre 465 dana i 23 sata

  Vecina je vec prelezala, samo ce se napraviti jos veci problem sa nastavom. Tako je bilo i 2020. Kada su skoro svi vec odlezali, zatvorili skole na dve nedelje.

  Oceni komentar:
  6
  7
 • Maja

  pre 465 dana i 22 sata

  Opet se oglasili "stručnjaci".

  Oceni komentar:
  8
  3