LUKA NOVI SAD: Nakon privatizacije očekuju se investicije od 14 miliona evra

LUKA NOVI SAD: Nakon privatizacije očekuju se investicije od 14 miliona evra

Predviđa se da će se na tender, koji je otvoren pre pet dana, javiti tri svetske kompanije koje su za Luku bile zainteresovane i ranije – Dubai Port, nemački Renus i američka Valona.

Nivo ulaganja u Luku Novi Sad posle njene privatizacije premašiće 14 miliona evra, izjavio je u sredu 12. septembra državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović.

Upitan da prokomentariše mišljenje pojedinih stručanjaka da Luku Novi Sad ne bi trebalo privatizovati, jer, kako tvrde, dobro posluje, Stevanović je obrazložio da po strategiji Ministarstva građevinarstva to preduzeće zahteva ulaganja od četiri miliona evra godišnje, za šta država nema sredstava.

- Osim toga, kapacitet pretovara Luke je 2,5 miliona tona, a ona danas ima pretovar od oko milion tona robe godišnje – rekao je Stevanović i dodao da kapaciteti Luke nisu dovoljno iskorišćeni.

Od transakcije se očekuje, dodao je, da će doneti određene prihode, sačuvati radna mesta svih zaposlenih, ali i da će nivo investicija, koje će kontrolisati Agencija za luke, premašiti 14 miliona evra, prenosi Radio televizija Vojvodine.

- Očekujem i da će postupak privatizacije Luke biti završen do kraja godine – kazao je Stevanović.

Ministarstvo privrede 7. septembra oglasilo je prodaju 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan