MALI: Od četvrtka kreću prijave za isplatu polovine minimalca za april

MALI: Od četvrtka kreću prijave za isplatu polovine minimalca za april

Trećim paketom pomoći privredi i građanima predviđena je isplata polovine minimalne zarade za tri meseca za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali podsetio je poslodavce da je danas poslednji dan prijave za isplatu polovine minimalne zarade za mesec mart, a da već sutra, 1. aprila, kreće prijava za april, što je deo trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije.

Trećim paketom pomoći privredi i građanima predviđena je isplata polovine minimalne zarade za tri meseca za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća, koja zajedno zapošljavaju oko 1,5 miliona ljudi i za ovu meru je izdvojeno 69,8 milijardi dinara iz budžeta Republike Srbije.

– Poslodavci se za korišćenje ovih mera mnogu prijaviti na portalu Poreske uprave i to za svaki mesec posebno, a za prijavu imaju vremena do poslednjeg dana u tekućem mesecu. Prva isplata polovine minimalne zarade biće izvršena 8. aprila i ona će se odnositi na mesec mart, a zatim slede uplate u maju i junu mesecu. Novac će biti uplaćen na posebne namenske račune koji će za privrednike biti automatski otvoreni, a odatle će novac moći isključivo da bude prebačen na račun zaposlenog – naveo je ministar Mali.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan