"Mali Satelit" pred rušenjem zbog puta i višespratnica

"Mali Satelit" pred rušenjem zbog puta i višespratnica

Ko će ukloniti ruševine kuća oko Satelitske pijace čiji su se vlasnici iselili pre nekoliko godina da bi se izgradila saobraćajnica radi povezivanja Futoškog puta i Novog naselja znaće se danas u toku dana, kad se otvaraju ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača. U Zavodu za izgradnju grada, koji je objavio javni oglas, kažu da će se po završteku postupka javne nabavke odrediti datum kada će se napola srušene kuće sravniti sa zemljom, odneti šut, smeće...

Od oko 850 kuća, koliko je pre više decenija bilo u naselju Tozinovac, ili Mali satelit, oko ulica Isidore Sekulić, Đorđa Krstića, Stevana Petrovića Brila, Miloja Čiplića i Živka Radovanovića, preostalo je još pedesetak. Ostala domaćinstva su se iselila pre više godina i u postupku eksproprijacije obeštećena od ZIG-a. Međutim, neće sve porodice novac dobiti od tog gradskog preduzeća, već i od investitora jer je delom na tom potesu predviđena i izgradnja stambenih objekata.

Iz ZIG-a kažu da još uvek traje postupak rešavanja imovinskopravnih odnosa i tek kada oni budu rešeni, stvoriće se uslovi za izgradnju saobraćajnice u produžetku ulice Bate Brkića. To gradsko preduzeće naglašava da lokalitet oko Satelitske pijace nije namenjen samo za izgradnju saobraćajnice već delom za zajedničku blokovsku površinu i delom za izgradnju stambenih objekata.

Ekspoprijacija i rušenje objekata sprovodi se radi privođenja zemljišta urbanističkoj nameni. Gotovo sve parcele su kroz postupak eksproprijacije prešle u vlasništvo grada. Tu je planirana moderna saobraćajnica sa četiri trake, koja će da poveže Novo naselje i Futoški put. To je jedan od značajnijih projekata, ne samo za stanovnike tog dela grada već i zato što će se u saobraćajnom smislu rasteretiti glavne saobraćajnice na Novom naselju, a pogovovo zbog frekventne raskrsnice Bulevara Jovana Dučića i Bulevara Slobodana Jovanovića.

Ostatak vesti pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan