MALI: U naredna dva meseca zaposlenima još 60 odsto "minimalca"

MALI: U naredna dva meseca zaposlenima još 60 odsto "minimalca"

Ministar finansija Srbije izjavio je da je država našla način da izdvoji direktna novčana sredstva za privredu i zaposlene, te da je obezbeđeno po 310 evra za više od milion zaposlenih.

Navodeći da će u naredna dva meseca biti isplaćeno još 60 odsto minimalne zarade zaposlenima, a za jedan mesec će biti odloženi i porezi i doprinosi na zarade, Siniša Mali je rekao da će prva uplata u ruke zaposlenih stići do 10. avgusta, dok druga uplata sledi u septembru.

– To je oko 18.000 dinara po zaposlenom za jedan mesec, odnosno oko 155 evra – rekao je Mali, a prenelo Ministarstvo finansija.

On je podsetio da je dosadašnji paket podrške bio vredan 5,1 milijardu evra, a da će dodatna izdvajanja državu koštati još oko 66 milijardi dinara.

Mali je dodao da se očekuje da početkom naredne nedelje na sednici Vlade bude usvojen i pravni akt kojim će jasno biti definisan nastavak direktne pomoći za privrednike.

– Nakon što smo u prethodna tri meseca isplatili tri minimalne zarade za 1.050.000 zaposlenih u 235.000 privrednih subjekata, našli smo prostora da nastavimo sa ovim merama tako da će u naredna dva meseca biti isplaćeno još 60 odsto minimalne zarade zaposlenima, a za jedan mesec će biti odloženi i porezi i doprinosi na zarade – rekao je Mali, a prenosi u saopštenju Ministarstvo finansija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan