Malom Milošu hitno potrebna pomoć da pobedi leukemiju

Malom Milošu hitno potrebna pomoć da pobedi leukemiju

Sedmogodišnji Novosađanin Miloš Ćelap, đak prvak, boluje od leukemije i potrebno je da što pre ode na transplantaciju koštane srži u inostranstvu.

Miloš je u maju 2021. primljen u bolnicu u Novom Sadu zbog povišene temperature, trombocitopenije i hepatosplenomegalije, kada mu je nakon izvršene analize koštane srži upostavljena dijagnoza akutne limfoblastne leukemije. Nakon indukcione faze lečenja, roditelji su odlučili da lečenje nastave u UDK Tiršova, gde je po završetku lečenja, nakon izvršene punkcije koštane srži, potvrđena remisija bolesti.

U martu 2022. započeta je terapije održavanja, koja je prekidana u nekoliko navrata zbog pogoršanja i u toku koje je otkriven recidiv.

Nastavak lečenja planiran je u Italiji, transplantacijom koštane srži.

Naš mali sugrađanin pohađa prvi razred osnovne škole, potpuno je normalno psihofizički razvijeno dete, inteligentno, radoznalo dete sa razvijenom empatijom. Najviše voli da se igra sa drugarima i da sa sestrama provodi vreme na selu. Voli košarku, voli da slaže lego kocke, da igra igrice na telefonu i da gleda crtaće, a pande obožava.

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Milošu da što pre ode na transplantaciju koštane srži, da iz ove borbe sa opakom bolešću izađe kao pobednik!

Sredstva su potrebna za troškove transplantacije koštane srži u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja. Dobra vest je da su analize potvrdile da njegova osmogodišnja sestra Višnja može da bude donor.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Ćelap Miloša (2015).

Pomozimo Milošu slanjem SMS poruke sa brojem 1420 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001511379-80.

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod
*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:
160-6000001512010-30

IBAN:
RS35160600000151201030

SWIFT/BIC:
DBDBRSBG

Vreme je ključno u ovoj borbi! Pomozimo Milošu da pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan