Manjak stabilnosti u vezi može da izazove stres, depresiju i anksioznost

Manjak stabilnosti u vezi može da izazove stres, depresiju i anksioznost

Ako stalno raskidamo i mirimo se sa partnerom, ugrožavamo zdravlje, upozoravaju psiholozi ističući da manjak stabilnosti u vezi može da izazove stres, depresiju i anksioznost.

 

Pomirenje sa partnerom nakon raskida uobičajena je pojava, pogotovo u moderno doba. Ali ako stalno raskidamo i mirimo se sa partnerom, ugrožavamo zdravlje, upozoravaju psiholozi ističući da manjak stabilnosti u vezi može da izazove stres, depresiju i anksioznost.

Studija Univerziteta Misuri, u kojoj je učestvovalo 500 ljudi koji su trenutno u vezi, pokazala je da je čak 60 odsto ispitanika iskusilo ovakve odnose. Naučnici ističu da se ove veze obično događaju kad je jedna strana manje posvećena i zainteresovana nego druga. Ova druga pak plaši se da ne izgubi voljenog pa toleriše razne stvari. Takođe, često se dešavaju kad par ne veže ništa osim snažne seksualne privlačnosti. Inicijalna kapisla za raskid mogu biti konstantne svađe, pa i prevara, ali se partneri posle nekog vremena opet pomire shvativši "da ne mogu bez onog drugog".

Ovakve veze su kako prenose "Večernje novosti" povezane sa lošijom komunikacijom, manjim nivoom posvećenosti, pa čak i zlostavljanjem, upozoravaju naučnici. Utiču na razvoj nesigurnosti, pa se ona strana koja je na ledu stalno preispituje zašto nije dovoljno dobra i šta treba da uradi da bi zauvek zadržala voljenu osobu. I zato, ako se ovako osećate u vezi, stručnjaci savetuju da je bolje da je jednom zasvagda okončate i okrenete drugi list.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan