MANJE GUŽVE U KCV: Kontrola antikoagulantne terapije i na tri punkta u domovima zdravlja

MANJE GUŽVE U KCV: Kontrola antikoagulantne terapije i na tri punkta u domovima zdravlja

Deo važnog posla od 10. aprila prenesen i u ambulante Doma zdravlja "Novi Sad".

Kako bi se postojeće gužve u laboratoriji smanjile i time olakšalo pacijentima da koriste laboratorijske usluge, Klinički centar Vojvodine javlja da je ambulantu za kontrolu antikoagulantne terapije otvorio i na tri punkta Doma zdravlja "Novi Sad", tako da osigurancici sa područja Novog Sada ovu uslugu, od 10. aprila, mogu koristiti i u domovima zdravlja na Limanu, Novom Naselju i domu zdralja Zmaj Ognjena Vuka, a gde će u narednih par meseci raditi lekari Кliničkog centra Vojvodine.

Ovaj dogovor КC Vojvodine i Doma zdravlja "Novi Sad" u značajnoj meri će smanjiti gužve u prijemnoj laboratoriji КCV, poručuju iz te zdravstvene ustanove.

Zakazivanje pregleda i kontrole antikoagulantne terapije korisnici mogu vršiti na brojeve telefona:

• 021 484 3786
• 021 484 3964
• 021 66 11 391
• 021 66 10 102

PREKO TRI MILIONA ANALIZA GODIŠNJE

Centar za laboratorijsku medicinu КCV je visokospecijalizovana ustanova koja obezbeđuje kompletnu laboratorijsku dijagnostiku za sve Кlinike i druge organizacijske jedinice Кliničkog centra a u delu specijalizovane laboratorijske dijagnostike i za sve ambulantne bolesnike Južnobačkog okruga a za neke analize i šire. Laboratorije Centra raspolažu savremenom opremom i automatizovanim sistemima, tako da se godišnje u laboratorijama uradi više od 3.000.000 analiza, sa tendencijom stalnog porasta.

U okviru Centra, odnosno prijemne laboratorijske službe, organizovana je i ambulantna služba za kontrolu antikoagulantne terapije, koja podrazumeva i prethodnu laboratorijsku analizu i koja dnevno primi od 330-380 pacijenata, tako da prijemna laboratorijska služba svakodnevno primi od 700 do 800 ambulantnih pacijenata.

Nažalost uzorkovanje biološkog materijala za većinu laboratorijskih analiza se mora vršiti našte, to jest u jutarnjim časovima, što vremenski ograničava prijem i doprinosi stvaranju gužvi upravo u tim jutarnjim časovima. U KCV se nadaju se da će se ovim projektom otvaranja ambulanti za kontrolu antikoagulantne terapije u prostorijama Doma zdravlja postojeće gužve u prijemnoj laboratoriji КCV smanjiti i samim tim laboratorijske usluge učiniti pristupačnijim svim korisnicima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan