MAŠTOVITO: Kako se sve Novosađani dovijaju da uđu na Exit

MAŠTOVITO: Kako se sve Novosađani dovijaju da uđu na Exit

Jedni su karte za najpoznatiji novosadski festival obezbedili na vreme, u pretprodaji, drugi čekaju poslednji momenat da dođu do ulaznica na najbolju četvorodnevnu žurku u gradu, dok postoji i ona grupacija, ne baš mala, koja iznalazi najraznovrsnije moguće načine da na Tvrđavu "upadne" za dž.

Očigledno je da je mnogima, a posebno našoj omladini, cifra koju je potrebno da izdvoje za ulaznice prevelika. Iako su svojevremeno postojale inicijative da karte za stanovnike Novog Sada budu nešto povoljnije, nikad se ništa od toga nije realizovalo.

Stoga, neki od naših sugrađana osmislili su raznorazne načine da festivalu prisustvuju besplatno, ali većina njih nose i određene rizike.


Novosađani godinama imaju te neke tajne prolaze kojima može da uđe na Exit, ali neki i nisu baš skroz bezbedni. Nekad je bilo mnogo više neformalnih kanala kuda se moglo upasti, sada ih je manje, ali ih ima. Takođe postoji mogućnost da se plati nekim momcima koji dobro poznaju tvrđavu, pa te oni uvode kroz tunele – kaže za portal Moj Novi Sad dobro obavešteni izvor.

Jelena, koja je dugogodišnji posetilac Exita, tvrdi da svake godine postoje i pojedinci iz obezbeđenja festivala koji su raspoloženi da uvedu neki broj ljudi za određenu svotu novca, ali da je to, podrazumeva se, sve "ispod žita" i da moraju biti vrlo oprezni.


Na Fejsbuku postoje dve grupe preko kojih se mogu kupiti karte, ali i menjati za nešto drugo: Karte za EXIT 2022 i Exit Festival – Karte, smeštaj, info.....

Ipak, ubedljivi pobednik je jedan momak, koji je juče u jednoj od gorepomenutih grupa izazvao pometnju svojom objavom.

Ako hoće neka devojka da uđe za dž na Exit, neka se javi... Samo je potrebno sa mnom da bude na ulazu i to je to u principu – glasi njegov post.


Naravno, u komentarima su usledila nagađanja o tome šta je osnovni motiv ovakvog gesta, a pobedila je pretpostavka da momak želi da učini ljubomornom bivšu devojku.

U istoj grupi, mogu se naći zanimljive ponude za zamenu. Recimo, jedan Novosađanin nudi pet porodičnih pica iz novosadske picerije u zamenu za dve karte za četvrtak.

Ovde najbolje prolaze oni koji su, na neki način, dobili gratis ulaznice, a ne žele da idu na događaj, pa se u prodaji mogu naći i VIP gold ulaznice. Izdavanje narukvica po danima postalo je unosan "biznis", pa je očigledno da se – ako se ume – može i zaraditi i uštedeti. Prosečna cena karte za sva četiri dana putem ovih grupa kreće se između 6 i 7.000 dinara.

Oceni vest:
3
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • mmm

  pre 266 dana i 5 sati

  exi kada normalni gradani ne mogu da spavaju od tih nar....na

  Oceni komentar:
  57
  23
 • Ne exitu

  pre 265 dana i 3 sata

  Ovo je prestalo da bude festival pre 10 godina i više. Sad je neki skup za bogaćenje par ljudi, nepoznate trećerazredne muzike i dokonih klinaca iz nekih zemalja..

  Oceni komentar:
  6
  22
 • Jakog li festivala

  pre 264 dana i 23 sata

  Najbolja je fora, [to se sad svi furaju, klanjaju, dripcima koji nemaju nikakvo muzičko obrazovanje i ne razlikuju mol od dura, a iza njih stoji mafija koja drži diskoteke.
  Manipulišu ritam mašinama i semplovima i vauuu dolaze nam zvezde muzike.
  E, ti D.J.-evi su baš kao i naše starlete rijalitija. Uvredljivo je najavljivati ih kao veličine.
  No voli naša omladina virtualne laži, više nego leba da jede.
  Muzika im ko i oči, trepavice, nokti - sve lažno.

  Oceni komentar:
  4
  22
 • Pablo

  pre 264 dana i 15 sati

  Exit je prestao onog dana kada se završio nulti....

  Oceni komentar:
  3
  18