Među uhapšenima zbog nameštanja javnih nabavki i odgovorno lice "Impuls hemije" iz Novog Sada

Među uhapšenima zbog nameštanja javnih nabavki i odgovorno lice "Impuls hemije" iz Novog Sada

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Policija je uhapsila A. M. (1975) odgovorno lice privrednog društva "Impuls hemija" DOO iz Novog Sada, D. M. (1961) odgovorno lice  privrednog društva "Tehnohemija" AD iz Beograda, M. P. (1974) odgovorno lice privrednog društva "Pamax trgovina" DOO Niš-Pantelej, M. J. (1976) zaposlenu u JP "Nišstan" i M. Ž. (1975) odgovorno lice građevinske radnje "Stil design". 

Kako se sumnja, A. M. i D. M. su kao ponuđači u postupku javne nabavke hemikalija koje se koriste u procesu proizvodnje vode za piće, dogovarali, protivno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije, da privredno društvo "Tehnohemija" AD iz Beograda, podnese ponudu koja će biti po ceni skuplјa od ponude ponuđača "Impuls hemija" DOO Novi Sad, u čemu su im pomogli M. P. i M. J., i na ovaj način uticali na naručioca da izabere ponude ponuđača "Impuls hemija" DOO Novi Sad i sa njima zaklјuči ugovor.

Takođe, M. J. i M. Ž. su, kako se sumnja, kao ponuđači u postupcima nabavki za tekuće održavanje i popravku, dogovarali suprotno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije, da M. Ž. u ime svoje građevinske radnje po uputstvima M. J. podnese ponude, koje će biti skuplјe od ponude ponuđača JP "Nišstan", čime su uticali na naručioce da izaberu ponude ponuđača JP "Nišstan" i sa njima zaklјuči ugovor.

Osumnjičenima A. M. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. P., M. J. i M. Ž,  uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Hedonista

  pre 9 dana i 22 sata

  Sns kadar, lopurde

  Oceni komentar:
  1
  3