Međunarodna lopovska grupa pljačkala stanove po Novom Sadu

Međunarodna lopovska grupa pljačkala stanove po Novom Sadu

Policija zaustavila ekipu odgovornu za provalu u četiri stana u Novom Sadu i dva u Beogradu.

Kako pišu "Večernje novosti", seriju provala u stanove i teških krađa na području Novog Sada prošle nedelje zaustavili su operativci kriminalističke policije otkrivanjem osumnjičenih, koji su deo međunarodne grupe koja se obijanjem stanova i krađom dragocenosti bavila u inostranstvu, ali i u našoj zemlji. Sumnjiče se za provale u četiri stana u Novom Sadu i dva u Beogradu.

U jednom novosadskom stanu, prilikom pretresa, zatečena je A. R., a pored nje, tu su još bili i B. R. i R. R., obe državljanke Hrvatske, i K. J. državljanin Francuske. Nađen je i alat za obijanje, koji će biti poslat na veštačenje, a ispostavilo se da je za R. R. bila raspisana lokalna potraga. Ona i državljanin Francuske su predati beogradskoj policiji.

- Imali su lažna dokumenta i nikada nisu imali prijavljen boravak u našoj zemlji, što je policiji znatno otežavalo rad – kaže za "Novosti" Simo Jarčević iz novosadske Policijske uprave.

- Kod njih su nađene stvari odnete iz stanova u Beogradu i Novom Sadu, a za neke predmete tek treba da se utvrdi poreklo. O otkrivanju ove grupe obavešten je i Interpol – dodaje on.

Prema dosadašnjim operativnim saznanjima, ova grupa ima još četiri-pet članova, koji su trenutno u Milanu i Italiji. "Posao" su organizovali roditelji, a njihova deca uzrasta od 14 do 21 godine su odlazila u krađu. U inostranstvu bi se, kada bi bili otkriveni, predstavljali kao maloletnici, pa su s takvim izgovorom i u Srbiji pokušavali da se izvuku. U telefonu državljanina Francuske, kako se saznaje, nađene su slike skupocenih satova, a veruje se da potiču iz provale stana u Beogradu. Nađen je i alat koji odgovara tragovima provala u novosadske stanove, i on je dat na veštačenje, pišu "Novosti".

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan