Meteorolog otkriva kad nam stiže toplije vreme

Meteorolog otkriva kad nam stiže toplije vreme

Već par dana prognoza vremena kao da je ista - kiša, pad temperature i sneg. Idemo ka proleću, na kalendaru, pa se mnogi pitaju kad će toplije vreme.

Meteorolog Đorđe Đurić otkrio je da je pred nama veoma nestabilan period sa temperaturnim oscilacijama, ali koji takođe označava i poslednje trzaje zime.

Do kraja sedmice u Srbiji će biti izuzetno promenljivo i hladno za ovo doba godine. Povremeno će padati kiša u većem delu zemlje, dok je u brtskim i planinskim delovima moguć i sneg. Njegova pojava moguća je tokom noći i u ranim jutarnjim satima i u nižim predelima, ali se tamo neće zadržavati – rekao je Đurić, a prenosi B92.

Što se tiče temperature, ona će narednih dana biti nešto niža od srednje prosečne za ovo doba godine. Variraće u manjem opsegu, te se u većem delu zemlje do vikenda očekuju temperature između 4 i 10 stepeni Celzijusa – istakao je meteorolog i dodao da će sneg povremeno padati na planinama sve do kraja marta i da vi koji planiraju na zimovanje u tom period mogu da se opuste.

S obzirom na to da nam se uskoro i kalendarski bliži proleće, Đurić otkriva kada ćemo moći da odložimo zimske jakne i konačno uživamo u lepšem vremenu.

Ako gledamo kalendarski, proleće nam stiže za vikend. Što se tiče temperature poslednjih dana marta, ona će biti u blagom porastu, ali će jutra i dalje biti nešto hladnija. Više temperature možemo očekivati pred sam kraj meseca, kada će dostizati čak i do 15-20 stepeni Celzijusa. Moguće je i da ćemo imati tokom pojedinih dana i malo niže temperature, ali ne više kao pre. Lagano možemo da odahnemo, jer ćemo već početkom aprila osetiti prve znakove ‘pravog’ proleća – istakao je Đurić.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan