Milijana Pajdić, fizioterapeutkinja: Otkrili smo koja kombinacija anticelulit tretmana daje najbolje rezultate

Milijana Pajdić, fizioterapeutkinja: Otkrili smo koja kombinacija anticelulit tretmana daje najbolje rezultate

Milijana Pajdić je novosadska fizioterapeutkinja koja radi kao konsultant u ZZZR "ST medicina." Trenutno je na studijama medicinske rehabilitacije na Medicinskom fakultetu. Iz velike ljubavi prema ovom poslu, neprestano nadograđuje svoje znanje i veštine. Pohađala je i dodatne edukacije iz oblasti sportske, terapeutske, antistres masaže, limfne drenaže, brazilske madero terapije, CFC protokola lečenja celulita... Limfnom drenažom se bavi od 2016. godine, dok je novom metodom, brazilskom maderoterapijom, pospešila rezultate kod svojih klijentkinja.O tome koliko izgled našeg tela možemo promeniti radom na sebi može da posvedoči i Vaše sopstveno iskustvo, što dodatno uliva poverenje Vašim klijentkinjama?

Svesna sam koliko svaka žena želi da bude zadovoljna svojim izgledom. I ja sam radila na sebi i uspela da skinem čak 46 kilograma, što pokazuje da ništa nije nemoguće. Prvi put kad sam konkurisala za posao fizioterapeuta na anticelulit tretmanima, predočeno mi je da kao gojazna osoba nisam adekvatna da to radim, jer, ako sebi nisam pomogla, kako ću pomoći drugima. Tad sam krenula sa promenama i osetila sam zadovoljstvo na svojoj koži, a svaka žena zaslužuje da bude zadovoljna i lepa.

Šta je zapravo celulit i zašto nastaje?

Najnovija istraživanja pokazuju da je celulit zapravo akumulacija. Dejstvom polnih hormona dolazi do opuštanja kontraktilnog aparata u zidovima limfnih sudova, koji potiskuje limfu ka venskom sistemu. Zbog stagnacije limfe u vanćelijskom prostoru, akumuliraju se toksične i otpadne materije koje su posrednici upale. Ovo izaziva upalu tkiva i njegovu zamenu fibroznim vlaknima, na sličan način kao ožiljci. Što imamo više vlaknastog tkiva, efekat pomorandžine kore je vidljiviji.


Koje su najbolje kombinacije tretmana protiv celulita?

U "ST Medicini" primenjujemo kombinaciju tri metode koje daju najefikasnije rezultate: manuelna limfna drenaža, Shockwave AWT anticelulit tretman i brazilska vakumfit maderoterapija BVM.

Recite nam nešto o limfnoj drenaži?

Manuelnom limfnom drenažom postižemo brže izbacivanje toksina iz limfnih kanala. To je bezbolan i prijatan tretman, jedan vid relaksacije. Posle tretmana klijentkinje se osećaju lakše, a gubi se i osećaj teških nogu.


Šta je Shockwave anticelulit tretman?

Naučno dokazana i klinički testirana, Shockwave anticelulit terapija akustičnim talasima efikasno uklanja celulit i poboljšava elastičnost kože kroz brz, neinvazivan, bezbolan i komforan postupak.

Šta se dešava u toku terapije Shockwave?

Shockwave talas podstiče proizvodnju kolagena, a time dolazi do opuštanja i razbijanja stvrdnutih vlakana što vraća koži glatkoću i daje joj zategnuiji izgled, a ujedno se oslobađaju začepljene masti, voda i toksini. Ovaj proces stimuliše nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima, što proizvodi nove i deblje lance
kolagena koji kožu čine dodatno zategnutijom.


Kakva je to brazilska maderoterapija?

Brazilska vakumfit maderoterapija je moćna drenažna masaža koja podstiče vertikalnu cirkulaciju, odvodi višak tečnosti i tako smiruje upale u dubljim slojevima kože. Rezultat je vidljiv odmah posle svake masaže. Smanjuje se obim, povećava tonus, a određenim pokretima masaže dobija se lift up efekat glutealne regije, zbog čega je masaža dobila naziv brazilska vakumfit maderoterapija. Ova terapija pomaže u oblikovanju tela, ima jedinstven pristup u eliminisanju celulita i to je izdvaja od svih priznatih metoda do sada. U ovoj tehnici se koriste specijalno dizajnirane vakum čaše kojima se ubrzava limfni sistem.


Koliko tretmana je potrebno da bi se video neki efekat?

Broj tretmana koji je nekom potreban je vrlo individualan, jer zavisi od toga kog je tipa celulit, u kom je stadijumu. Zato prvo obavimo pregled, saznamo šta je cilj klijentkinje, u kakvom je zdravstvenom stanju, koliko je brz metabolizam i u skladu sa tim predlažem i broj tretmana koji je potreban. Dosta zavisi i od godina klijentkinje, jer hormonski status nije uvek isti. Pre i posle svakog tretmana radi se merenje i fotografisanje, kako bi se pratio ceo proces. Napomenula bih da je posle svakog tretmana vidljiv rezultat.


Kada se postigne željeni efekat, kakav je potom ritam održavanja?

Što se tiče Shockwave terapije, ona ima produženo dejstvo od 6 meseci, pa se dešava da organizam radi kao da idete na tretmane. Naravno, sve zavisi i od discipline što se ishrane i fizičke aktivnosti tiče. Limfna drenaža može da se radi 1-2 puta mesečno, po potrebi i češće, a može da se radi i serija tretmana na pola godine ili godinu. Ono što je bitno, nikada se stanje ne vraća na onu početnu tačku od koje smo krenuli.

Oceni vest:
8
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bane

  pre 635 dana i 21 sat

  Aaaaa.. Ovo nismo morali da vidimo.

  Oceni komentar:
  3
  2