MINI ANKETA: Saznajte gde se prodaju najbolji sladoledi po novosadskim kvartovima

MINI ANKETA: Saznajte gde se prodaju najbolji sladoledi po novosadskim kvartovima

Vreli dani koji su ove godine krenuli i pre kalendarskog leta, teško mogu da prođu bez omiljene poslastice – sladoleda.

Ovaj ledeni kremasti desert drag je mnogim Novosađanima, a kako i ne bi bio kad se pravi u mnogo oblika, boja i ukusa.

U Novom Sadu sada prave sladolede u kojima mogu da uživaju čak i oni koji su netolerantni na glukozu ili ne jedu šećer.

sladoledima u užem centru grada smo već pisali, ali nas je zanimalo gde to Novosađani najviše vole da se osveže uz slađus u svom kvartu i koji je sladoled na kugle po njihovom mišljenju najbolji.

Na osnovu mini ankete, Novosađani su izabrali omiljena mesta širom grada gde smatraju da se jede najbolji sladoled.


Poslastičarnica “Kristina”

“Kristina” na bulevaru Patrijarha Pavla ima ubedljivo najbolji i najlepši sladoled u celom Novom Sadu - kaže Novosađanka Milana Stanisavljev Jević.

Istog mišljenja je i Danijela Kojić koja smatra da u ovoj poslastičarnici imaju najbolji sladoled.

Inače,da vas upozorimo, teško je odlučiti se koji sladoled da probate, jer u svom asortimanu imaju 18 vrsta sladoleda koji se pravipo originalnoj italijanskoj tehnologiji. Od nedavno kod njih možete da kupitesladoled “za poneti”, bilo da se radi o porodičnom ili malom pakovanju.


Poslastičarnica kod "Muse" Telep

Ukoliko upitate bilo koga sa Telepa gde najradije odlaze na slađus, oni će vam sigurno odgovoriti “kod Muse”, jer smatraju da se ovde prave ubedljivo najbolji sladoledi po starinskoj i tradicionalnoj recepturi.

Novosađanke: Mirjana Pejčić, Magdalena Đukić, kao i Biljana Lukić, jednoglasno su se složile i kratko rekle:

Najbolji sladoled je, naravno, kod Muse na Telepu.

Vlasnik ove poslastičarnice kaže da su se proslavili upravo po ovoj ledenoj poslastici, a da su zahvaljujući kvalitetu uspeli da održe posao ovoliko dugo.

Ovde možete da poručite standardne ukuse, ali i one nešto modernije poput straćatele i voćnog jogurta.
Caffe-poslastičarnica “CakeLady”

Caffe-poslastičarnica “CakeLady” porodična je radionica za izradu domaćih torti, kolača i sladoleda i domaćih napitaka limunade, zove, nane. Nalazi se u Sportskom centru “Slana bara”.

Mnoge sugrađanke sa Klise smatraju da se najbolji sladoled pravi ovde, jer kako kažu imaju veliki izbor raznih kremastih ukusa.

– Najbolji je sladoled u Sportskoj hali Slana Bara, ukusi su neodoljivi, imaju i na kugle i na točenje. Ma, prava milina! Kad odem ne znam koji ću dauzmem – kaže Novosađanka Vera.

Kako saznajemo, od točenog sladoleda u ponudi imaju vanilu, čokoladu i mešano, asladolede po želji prelivaju sa sirupima od amarene, jagode i šumskog voća.

NaKlisi u Sportskoj hali imaju predivne sladolede, mnogo zanimljivih ukusa, vrhunski kvalitet, a kugle baš velike za samo 50 dinara.

– Moja deca i ja obožavamo – kaže Jasna Jolic Berić.Nova Detelinara

Mnogi Novosađani smatraju da se najbolji sladoled pravi na Novoj Detelinari i to na nekoliko mesta, ali ubedljivi pobednik je onaj u Rumenačkoj.

Nada Petković kaže da je najlepši sladoled na Detelinari u Rumenačkoj preko puta “Pianina”. Sa njenom konstatacijom slaže se i Milana Drljača koja navodi da je oduševljena njihovim sladoledom.

– Sladoled koji se prodaje na uglu Bulevaraoslobođenja i Kralja Petrapored picerije “Savoca” isti je kao i ovaj u Rumenačkoj preko puta “Pianina” jer ga drži isti vlasnik. Kod njih ova ledena poslastica ima neprevaziđen ukus – navodi Caca Komnenov.

Ovde možete da probate više od dvadeset vrsta sladoleda, a omiljeni su: snickers, oreo, rafaello…

Takođe, mnogi smatraju da Novoj Detelinari, polako ali sigurno, tron preuzima “Top priča” u ulici Svetislava Kasapinovića. Novosađani kažu da imaju odlične sladolede u čaši, a po mišljenju mnogih najbolji su oni od:vanile, jagode, kivija i banane.Novo naselje

Kada je reč o sladoledu na kugle, mrtvu trku vode poslastičarnice u Dušana Danilovića i u ulici Radomira Raše Radujkova, preko puta autoperionice. Novosađani koji žive u ovom delu grada kažu da ne mogu da se odluče koji im je sladoled bolji.

– Najbolji sladoled na kugle je u ulici Raše Radujkova, prave ga po staroj recepturi – kaže Jasna Tadić.

– Po mom mišljenju,najbolji sladoled imaju na Naselju preko puta  autoperionice – ističe Vanja.

S druge strane, Dragana, Milica, Ivana i Sandra smatraju da se na Novom naselju najbolji sladoled na kugle nalazi u ulici Dušana Danilovića odmah iza “Barvalla”.

 


Liman 1

Limanci iz ovog kraja se slažu da je dosad najbolji sladoled bio kod “Džafera” ali da je otvaranjem nove poslastičarnice u ulici Drage Spasić, koja je ponudila i odličan sladoled,  trenutno najbolji sladoled na kugle u “Oki’s Caffeu”.

U “Okiju” mi se sviđa što pored klasičnih ukusa postoji više zanimljivih ukusa kao što su: tamna čokolada, Miss Purple, Kapri, Amarena jogurt… – navodi Snežana.

Oceni vest:
16
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • S.

  pre 1302 dana i 17 sati

  Što se Top priče na Detelinari tiče, oni imaju samo sladoled iz automata koji je isti (neutralan) koji god "ukus" da odaberete i samo ima malu količinu preliva tog ukusa tako da ne mogu nikako preuzeti tron po pitanju sladoleda. Imaju oni drugih dobrih stvari, mada im je odnos kvalitet/cena osrednji, ali sladoled je tek da se kaže da imaju neki.

  Oceni komentar:
  3
  4
 • Snezana

  pre 1302 dana i 13 sati

  Zaboravili ste stvarno najbolji sladoled - onaj u poslasticarnici na Futoskoj pijaci i to onoj iz Jevrejske ulice. Citav moj zivot, a rodjena sam Novosadjanka i imam godinica, na tom mestu je bila poslasticarnica. Uvek je sladoled bio najbolji, a usluga sjajna kao i sada!

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Sportski centar

  pre 1301 dan i 16 sati

  Samo želim da Vam kažem da je sportski centar "Slana Bara" na Slanoj Bari

  Oceni komentar:
  0
  1
 • s

  pre 972 dana i 14 sati

  Najbolji sladoled je u kafeu Teatar kod Snp.Srdacno preporucujem.

  Oceni komentar:
  0
  0