MINISTAR: Veliko interesovanje građana za besplatne seoske kuće, uskoro počinje i podela

MINISTAR: Veliko interesovanje građana za besplatne seoske kuće, uskoro počinje i podela

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas Tanjugu da je veliko interesovanje za raspisan konkurs za besplatnu dodelu seoskih kuća i da očekuje da uskoro počne podela prvih kuća.

Takođe, Krkobabić je pozvao velike kompanije u Srbiji da se priključe programu za otkup seoskih kuća za zaposlene koji bi radili od kuće.

Konkurs za besplatnu dodelu seoskih kuća raspisan je 28. juna, trajaće do 1. novembra, a pravo da se prijave imaju svi građani koji su državljani Srbije, sa prebivalištem u njoj i nisu stariji od 45 godina.

Krkobabić je rekao da u Srbiji ima oko 150.000 praznih kuća koje su na raspolaganju mladim ljudima koji žele da se osamostale i ostanu da žive na selu.

– Naše kuće u selima Srbije su namenjene Srbima, Mađarima, Bošnjacima, taj uslov državljanstva je neprikosnoven, sve ostalo su dodatni uslovi o kojima možemo pričati – rekao je Krkobabić za Tanjug, a prenosi "Blic".

On je objasnio da oni koji se prijave na konkurs mogu sami da pronađu kuću koja im odgovara, a za čiji će otkup država davati do 1,2 miliona dinara.
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vasa

  pre 7 dana i 8 sati

  Ovaj je jos ziv?

  Oceni komentar:
  0
  1