MINISTARKA PORUČUJE: Žeželjev most gotov do 21. novembra

MINISTARKA PORUČUJE: Žeželjev most gotov do 21. novembra

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će gradnja Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu biti završena do 21. novembra.

Mihajlović je rekla da će uskoro građani moći i pešice da pređu taj most.

Kako kaže, potrebno je u narednim danima obezbediti obustavu plovidbe na Dunavu na tri dana, kada je odgovarajući vodostaj, kako bi mogao da se navuče i poslednji luk na tom mostu.

Ona je rekla da je sve bilo pripremljeno za taj deo radova, ali da je porastao vodostaj, što je onemogućilo izvođača da to uradi.

- Cilj je da početkom novembra odnosno do 21. novembra bude završen Žeželjev most. Idemo onom dinamikom koja je planirana – kazala je ministarka.

EU je uložila 30,3 miliona evra u izgradnju mosta, kao i dodatnih 4,1 miliona za izgradnju pristupnih saobraćajnica, a Grad Novi Sad do sada je platio oko četiri miliona evra.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto se parcijalno otvaraju deonice velikih projekata, Mihajlović je rekla da se otvara ono što se završi i da država, kad ima novac i gotov projekat za neku deonicu, raspisuje javni poziv i završava ono što je u tom trenutku moguće i da ne vidi nijedan razlog da se to ne pokaže građanima.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan