Miodrag Mali protiv AKV: Sud odbio tužbu

Miodrag Mali protiv AKV: Sud odbio tužbu

Odlukom Višeg suda u Novom Sadu u potpunosti je odbijena tužba Miodraga Malog, nekadašnjeg okružnog javnog tužioca protiv Advokatske komore Vojvodine.

Sudija Vladimir Ivković, u kratkom obrazloženju presude, rekao je da nema osnova tužbenog zahteva da je Advokatska komora Vojvodine diskriminisala nekadašnjeg okružnog javnog tužioca, kada je 2005. godine odbila njegov zahtev da ga upiše u imenik advokata s obrazloženjem da je nedostojan te profesije, prenosi "Telegraf".

- Što se tiče tužbe za utvrđenje i ona je odbijena, a razlozi će detaljnije biti navedeni u pisanoj presudi – kazao je kratko sudija Ivković.

Nezadovoljan ovakvom sudskom odlukom, Miodrag Mali je posle jučerašnjeg objavljivanja presude izjavio da to predstavlja nasilje nad pravom.

- Sigurno ću se žaliti na sudsku odluku – kategoričan je Mali. - Ne znam kako će sudija obrazložiti činjenicu da me Advokatska komora Vojvodine nije diskriminisala. Kada budem dobio pisanu presudu sa obrazloženjem, videću na šta ću se sve žaliti.

Mali je, podseća "Telegraf", 2016. godine podneo tužbu protiv AKV, jer je odbila da ga upiše u imenik advokata s obrazloženjem da je neposredno učestvovao u idejno-političkoj diferencijaciji, na osnovu koje je došlo do razrešenja nekoliko sudija u tadašnjem Okružnom i Osnovnom sudu i tužilaca u Okružnom i Osnovnom tužilaštvu.

On je, međutim, na suđenju tvrdio da niko od sudija nekadašnjeg Opštinskog suda i tužilaca bivšeg Opštinskog tužilaštva u Novom Sadu te 1988. godine nije bio razrešen dužnosti zbog njega. Negirao je da je za pokret "Otpor" govorio da su teroristička organizacija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Profesor

  pre 1760 dana i 5 sati

  Tuzilastvo je bilo mesto spozorisanog rezimskog kriminala. Bilo bi zgodno proveriti da li je Okruzno tuzilastvo za vreme Malog bilo mesto gde se preko desne ruke Malog, Djerkovica, kupovao ispit kod Milkova.

  Oceni komentar:
  0
  0