Miodrag Sovilj nagrađen na festivalu Interfer

Miodrag Sovilj nagrađen na festivalu Interfer

Novosađanin Miodrag Sovilj, novinar N1 televizije, dobitnik je nagrade za najbolju društveno odgovornu reportažu na Internacionalnom festivalu reportaže i medija - Interfer u Apatinu.

On je nagrađen za prilog o nestanku odbornika Srpske radikalne stranke u Apatinu "Nestanak radikala u Apatinu: otmica ili stokholmski sindrom" koji je na N1 emitovan 11. maja ove godine.

- Prvo mesto i statuu ZlatnNika, ove godine dobila je reportaža neobičnog naslova, ali jasne sadržine-"Stokholmski sindrom" sa znakom pitanja, autora Miodraga Sovilja, sa televizije N1. Tema reportaže je otmica apatinskog doktora, koja pokazuje svu brutalnost polike i borbe za vlast. Dok su se političari kleli da se u vreme izbora ne sme ukrasti glas, u Apatinu je ukraden čovek. Jedna otmica radi dobijanja vlasti proglašena je za odvođenje na piće, odlazak na lekarsku intervenciju i slično. Ova reportaža tera na razmišljanje o našoj društvenoj stvarnosti, jer za sudsku i društvenu osudu nije bilo dovoljno čak ni to što su sve zabeležile kamere video nadzora – navodi se u obrazloženju žirija.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan