Mirović predstavio sastav nove Vlade AP Vojvodine

Mirović predstavio sastav nove Vlade AP Vojvodine

Mandatar Igor Mirović predstavio je danas na zasedanju Skupštine Vojvodine sastav nove Pokrajinske vlade, za koju su najavili da je neće podržati svojim glasovima poslanici Vojvođanskog fronta, koji čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija, kao ni poslanici Srpske radikalne stranke

Mirović je rekao da će zajedništvo i okupljanje oko projekata biti osnovni princip rada nove vlade "koji će dati željene rezultate za građane Vojvodine".

– Privredni razvoj uvek i iznad svega, važan je princip rada nove pokrajinske vlade. Sledeći princip je rad na velikim privrednim projektima, mnogi veliki infrastrukturni projekti predstavljaju kontinuitet – rekao je on na zasedanju Skupštine Vojvodine na kojoj se bira nova vlada.

Mirović je potencirao nastavak rasta privrede i da pokrajina rešava važna pitanja u poljoprivredi i građevinarstvu.

Prema njegovim rečima, važno je da u centru pažnje budu mala i srednja poljoprivredna gazdinstva, a ne smeju se zaboraviti i subvencije, mladi i žene u poljoprivredi.

On je najavio i nastavak izdvajanja u zdravstvu i zdravstvenoj politici u pokrajini, i rešavanje pitanja demografije, pomoć svim segmentima socijalne zaštite i demografske politike.

Rekao je da će Pokrajinska vlada pomoći izbeglim i raseljenim licima, a postojaće odeljenje koje će se baviti dijasporom.

Nakon izlaganja programa, Mirović je predložio sastav vlade u kojoj će funkciju potpredsednika obavljati sekretar za zdravstvo Zoran Gojković (SNS), sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš (SVM), sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS) i Branko Ćurčić iz Socijalističke partije Srbije, koji neće biti zadužen za poseban resor.

Aleksandar Sofić (SNS), dosadašnji direktor Razvojne agencije Bačka, biće zadužen za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a Dragana Milošević (SNS) ostaje na čelu Sekretarijata za kulturu i informisanje.

Predrag Vuletić (Pokret socijalista) i u narednom mandatu biće zadužen za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Smiljka Jovanović (SNS) ostaje u Sekretarijatu za finansije, a Ognjen Bjelić (SNS) ostaje sekretar, zadužen za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Zoran Milošević (SNS) sekretar zadužen za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Čedomir Božić (SNS), dosadašnji predsednik opštine Žabalj, u novom sastavu Pokrajinske vlade vodiće resor poljoprivrede, Nenad Ivanišević (Socijaldemokratska partija Srbije) biće na čelu Sekretarijata za privredu i turizam.

Dane Basta (SNS) je još jedan novi član Pokrajinske vlade, koji će biti zadužen za sport i omladinu.

Predstavnici poslaničke grupe Vojvođanski front, koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija, rekli su danas da neće podržati Igora Mirovića i njegova rešenja za pokrajinske sekretare.

Predstavnici dve partije su najavili da će biti "najsnažnija opozicija" pokrajinskoj vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka, prenosi "Danas". 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan