MOMIROVIĆ: Brza pruga Beograd-Novi Sad startuje u februaru 2022. godine

MOMIROVIĆ: Brza pruga Beograd-Novi Sad startuje u februaru 2022. godine

Približavamo se samom kraju izgradnje brze pruge Beograd - Novi Sad kao prvog dela budućeg koridora od Beograda do Budimpešte, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tomislav Momirović je precizirao da će radovi biti završeni u predviđenom vremenskom periodu, posle čega slede statička i dinamička ispitivanja koloseka i probne vožnje, tako da bi do februara naredne godine saobraćaj bio u potpunosti normalno realizovan. Prema njegovim rečima, mehanizacija je ključna, ušlo se u elektro i sigurnosne radove, sve stanice na cello trasi napreduju dobro, prenosi N1.

Rukovodilac projekta stručnog nadzora Janko Kovljenić istakao je da su poslednjih meseci radovi maksimalno ubrzani i da dobro napreduju.

− Pruga je podeljena u dva segmenta, jedan deo od Beograda do Batajnice je dvokolosečni i on je prvi segment ove pruge koji je za manje brzine, a od stanice Batajnica do Stare Pazove postoji četiri koloseka, od kojih su dva koloseka za pruge velike brzine prema Novom Sadu za 200 km/sat. Na ovom celom potezu imamo i četiri velika nadvožnjaka na kojima se radi intezivno i nema planiranih zastoja u realizaciji – rekao je Kovljenić.

Podsećamo da je samo pre pet meseci ministar Momirović izjavio da će pruga biti gotova do kraja godine. Takođe, njegova prethodnica Zorana Mihajlović je već više puta probila rokove, najavljujući kada će radovi biti završeni.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan