Muke sa parkingom: Sve manje kupaca na Ribljoj pijaci

Muke sa parkingom: Sve manje kupaca na Ribljoj pijaci

Na oko lepe promene ne moraju uvek biti i dobre, a pravi primer za to su uređena Riblja pijaca i Trg Republike. Na sređivanje ovog dela grada Novosađani su čekali dugo, isto koliko je i najavljivano. Sada kada je konačno sve sređeno, čini se da ima više glavobolja nego ranije. Samo što nisu uočljive na prvi pogled. Sem ukoliko ne odete automobilom.

Nova, uređena Riblja pijaca danas izgleda fantastično, ali malo ko je mogao da pretpostavi da bi nova idejna rešenja, sređen Trg Republike i deo okolnih ulica mogli nekome da stvore probleme, ali ispostavilo se da mogu.

- Pijaca je lepa, ali kupaca sve manje. Razlog je ova ulica koja je od uređenja dvosmerna, pa parking mesta ima upola manje - kaže Milan Bajišić koji 22 godine ovde ima radnju i dodaje da je promet bar prepolovljen.

Stanovnici starog jezgra grada, kojima je Riblja pijaca primarno mesto za pazar, tvrde da je nekadašnje glavno mesto za okupljanje i druženje, davno izgubilo svoj šmek. Prvi udarac na kupce i prodavce bilo je izmeštanje autobuskog stajališta. Na tu pijacu više ne možete, kao nekada, svratiti usput. Kako to autobusom više nije moguće, svaki dolazak zahteva strateško planiranje – gde se parkirati?

I na kraju, da ne zvučimo kao nikad zadovoljni dežurni kritičari – ovo mesto danas izgleda neuporedivo bolje, ali je za dobrobit onih kojima je namenjeno bitnije je da bude punije. Rešenje je, kažu prodavci, u jednoj ulici, koja treba i dalje da bude jednosmerna. Jer više parking mesta znači i više kupaca.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • boco

  pre 2134 dana i 11 sati

  onaj dio sa tezgama je ostao isti
  a sve ostalo je lepse

  Oceni komentar:
  1
  0