MUP: 13 osoba vozilo pod dejstvom alkohola, dvoje sa preko dva promila u krvi

MUP: 13 osoba vozilo pod dejstvom alkohola, dvoje sa preko dva promila u krvi

U periodu od 17. do 19. septembra, na području Južnobačkog okruga, dogodile su se 34 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba teško, a 18 je lakše povređeno, navodi se u saopštenju MUP-a.

U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 13 lica zadobilo lake telesne povrede. Policijska uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 842 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 60 vozača i 20 vozila, a zadržano je 17 vozača, od kojih 13 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a 4 zbog ponavljanja prekršaja.

Među zadržanima zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dvojica vozača terete se i za prekršaj nasilničke vožnje, jer su u Žablju i Futogu vozili automobile, sa više od 2 promila alkohola u organizmu. Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • TVRDIM

  pre 811 dan i 10 sati

  Ne ubijaju ljude po ulicama oni sa 2 i više promila alkohola, već oni saa 0.5 do 1.5 promila.
  Sa 2 promila vozač menja ponašanje jer je svestan da je pijan. Kreće da vozi polako ili vrluda - po čemu ga poznaju i najlenji saobraćajac može da se digne tamo gde sedi i zaustavi ga.
  Deca sa 20 godina koja malo popiju i dobiju 0.3 do 0.8 promila alkohola su nešto najopasnije na svetu, jer im kreće agresivnost i osećaj da su odlični vozači.
  To pravi nesreće.
  Većina pijanih ljudi sa 2 promila će zvati taksi, dok nemate tog sa 0.8 promila koji će zvati taksi, već će sesti da vozi.

  Oceni komentar:
  0
  1