MUP: Korisnici eUprave dobijaće obaveštenja o isteku ličnih dokumenata

MUP: Korisnici eUprave dobijaće obaveštenja o isteku ličnih dokumenata

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije omogućilo je svim građanima koji su registrovani na portalu eUprave uslugu dostavljanja obaveštenja o isteku roka važenja ličnih dokumenata – lične karte, pasoša, vozačke dozvole, kao i registracione nalepnice, izjavio je načelnik Odeljenja za registraciju vozila i vozačke dozvole Uprave za upravne poslove MUP Dalibor Drobnjak.

Usluga je uvedena u saradnji MUP sa Kancelarijom za IT i eUpravu, od 13. decembra prošle godine, a građani će obaveštenja o isteku roka važenja ličnih dokumenata dobijati na svoje imejl adrese, SMS porukom ili putem Vibera – kazao je Drobnjak.

On je objasnio da će građani dobiti obaveštenja o isteku važnja dokumenta dva puta.

Za ličnu kartu, prvo obaveštenje se dostavlja 30 dana, a drugo 15 dana pre isteka važenja lične karte. Za pasoš, prvo obaveštenje se dostavlja sedam meseci, a drugo obaveštenje 30 dana pre isteka važenja pasoša, a za vozačku dozvolu i registracionu nalepnicu prvo obaveštenje se dostavlja 30 dana, a drugo 10 dana pre isteka važenja vozačke dozvole odnosno registracione nalepnice – rekao je on.

 
Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan