MUP: Uhapšen zbog pretnji novinarima Sejdinoviću i Gruhonjiću

MUP: Uhapšen zbog pretnji novinarima Sejdinoviću i Gruhonjiću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su T. L. (1988) osumnjičenog da je na "Jutjubu" i preko društvene mreže "Fejsbuk" pretio predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću i članu izvršnog odbora te organizacije novinaru Dinku Gruhonjiću.

T. L. se sumnjiči da je objavio video-snimak na "Jutjubu" u kome je uputio pretnje Sejdinoviću i Gruhonjiću, a potom na "Fejsbuku" u dva komentara pretio Gruhonjiću.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti, povreda ugleda zbog rasne, verske, nacionalne ili druge pripadnosti i krivično delo rasna i druga diskriminacija, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kako N1 podseća, policija je prošle nedelje zbog pretnji upućenih narodnoj poslanici Mariniki Tepić, uhapsila osobu istih incijala i istog godišta – Tomislava Lovrekovića - kojem je Viši sud danas odredio pritvor do 30 dana. Zasad nema potvrde da je Lovreković osoba koja je uhapšena zbog pretnji Sejdinoviću i Gruhonjiću.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan