MUP: Za nedelju dana iz saobraćaja isključeno 2.500 pijanih i/ili drogiranih vozača, najviše u ova tri grada (FOTO)

MUP: Za nedelju dana iz saobraćaja isključeno 2.500 pijanih i/ili drogiranih vozača, najviše u ova tri grada (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je trajala od 16. do 22. juna ove godine, isključili su iz saobraćaja 2.500 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci i otkrili još 11.779 ostalih prekršaja.

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 2.436 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 372 zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Čak 80 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od dva promila alkohola u organizmu, što predstavlja nasilničku vožnju. Najveći broj vozača zbog ovog prekršaja isključen je iz saobraćaja u Beogradu – 456, dok je u Novom Sadu isključeno 155, a u Subotici 144 vozača.


– Kada je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, zbog ovog prekršaja iz saobraćaja su isključena 64 vozača. Tokom akcije, prosečno je dnevno iz saobraćaja isključivano devet vozača, što je daleko više od proseka koji je beležen od početka ove godine, kada su na dnevnom nivou iz saobraćaja isključivana četiri vozača –
navodi se u saopštenju na sajtu MUP-a. 

Najveći broj isključenih vozača bio je pod dejstvom kanabisa – 41 odsto, dok je pod dejstvom kokaina bilo njih 20 odsto.

Zbog ovog prekršaja saobraćajna policija je najveći broj vozača sankcionisala u Pančevu – 12, u Leskovcu osam i u Jagodini sedam.

Pored pomenutih prekršaja, saobraćajna policija tokom akcije otkrila je još 11.779 drugih prekršaja i 50 krivičnih dela.


REZULTATI "ALCOHOL AND DRUGS MARATONA": U sklopu ove akcije – koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) – u subotu, 19. juna, po prvi put je realizovana i akcija pod nazivom "Alcohol and Drugs Marathon", kada su tokom 24 časa neprekidno bili angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci. Tokom ove akcije iz saobraćaja je isključeno 629 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, navodi se na sajtu MUP Srbije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan