MUP: Za samo 10 sati pojačane kontrole otkriveno 1.260 saobraćajnih prekršaja

MUP: Za samo 10 sati pojačane kontrole otkriveno 1.260 saobraćajnih prekršaja

Pripadnici MUP-a, Uprave saobraćajne policije, u akciji pojačane kontrole saobraćaja u Novom Sadu, Nišu, Čačku i Užicu su, za samo 10 sati, otkrili 1.260 prekršaja, od čega je čak 140 prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola.

U akciji koja je sprovedena između 7. i 8. oktobra ove godine, više od 40 odsto vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvolјene brzine kretanja.

Iz saobraćaja je isklјučeno 198 vozača i 25 vozila, a 20 vozača zadržano je u službenim prostorijama policije zbog različitih prekršaja.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i šest prekršaja nasilničke vožnje, a sankcionisali su i 216 učesnika u saobraćaju koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravlјaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Saobraćajna policija će u cilјu unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji Srbije.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Били Питон

  pre 585 dana i 15 sati

  Može li neko iz MUPa da objasni zašto sve "akcije" počinju u Novom Sadu??

  Oceni komentar:
  0
  0