MUP: Zaposlena u novosadskoj filijali NSZ bespravno prisvojila oko 73 miliona RSD

MUP: Zaposlena u novosadskoj filijali NSZ bespravno prisvojila oko 73 miliona RSD

Policijski službenici u Novom Sadu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv bivšeg odgovornog lica Nacionalne službe za zapošljavanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo zloupotreba službenog položaja i  falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičena je u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, od aprila 2005. do juna 2016. godine zloupotrebila službeni položaj na taj način što je sa podračuna Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Novi Sad, protivpravno prebacila na svoja četiri lična dinarska računa 72.839.062,18 dinara.

Da bi u elektronskom platnom servisu prikrila da je pomenute uplate vršila na svoje račune, osumnjičena je u elektronskim nalozima lažno navodila da se radi o plaćanju troškova različitim dobavljačima ili o plaćanju obaveza Nacionalne službe za zapošljavanje po osnovu različitih ugovora raznim privrednim subjektima.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ivanka

  pre 2279 dana i 2 sata

  Kakva SRAMOTA za NSZ. Koliko su oni bogati i na čiji račun ? Čije pare troše ? Nisu 12 godina primetili da im pare nestaju !!!!! Svaka čast kontrolnim organima u državnim službama...Treba svim odgovornima dati otkaz a lopovu zatvor , oduzimanje imovine i vraćanje novca. Svi treba da se stide. A nezaposlenima sman juju i zakidaju na bednim naknadama. SRAMOTA

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Nezaposleni

  pre 1689 dana i 11 sati

  Zasto ne kontrolisu u Beogradu? Sta im radi generalni direktor? Nsz je zakonski obavezna da u kontrolisanom postupku izvrsi decentno zaposojavanje ljudi prema kvalifikacijama. Nsz je obavezna da za vreme trajanja nezaposlenosti isplacuje nezaposlenima sigurnosni prihod, za svaki mesec dok traje.nezaposlenost, cime se obezbedjuje minimum bezbednosti za zivot ibzdravlje nezaposlenog lica i stvara stimulans savetodwvcima da sa nezaposlenim rade na miran način, i predlazu mesta zaposlenja u struci nezaposlenog lica. Za to je nsz odgovorna sa direktorom. NSZ nema nikakvih novih predlozenih mera za zaposljavanje i ne sme vrsiti pokusaje ucene i pritisaka na nezaposlene, traziti novac, izmisljati kako nema nigde posla i cekati da ih kompanije obaveste da kod njih ima posla.NSZ Ne saradjuje javno sa poslodavcima i ne obavestava kako ipak i ispod zita zaposljava. Svoje obaveze prema nezaposlenima ne izvrsava, pravdajuci se neznanjem i malim brojem savetidavaca. Za stanje u NSZ koja ne placa i ne zaposljava odgovoran je generalni direktor, direktori filijala, i savetnici koji zaista.ne rade.svoj posao. NSZ TACNO ZNA da lica koja duze cekaju imaju prioritet u zaposljavanju i da su zakonom obabezani da placaju nezaposlenima i vrse zaposljavanje, a da to ne rade ji kada je hitno i neophodno. Nszoprodukuje porast nezaposlenosti koja je ekstremno visoka u srbiji, i ne vrsi obaveznu sigurnosnu zastitu nezaposlenih, za sta je potpuno odgovorna. Radnje koje sprovode lice na lose i jesu nedozvoljene. Prema trenutnom.stanju nerada u toj sluzbi, ista ne treba da.postoji, jer u roku koji je potreban nije promenila nacin rada i sprovela saradnju sa poslodavcima i nezaposlenima, rad saverodavaca sa.nezaposlenima, isplate nezaposlenima i zaposljavanje nezaposlenih na decentnoj.osnovi.

  Oceni komentar:
  0
  0