Na dnevnom redu Skupštine Grada 41 tačka, raspravljaće se i o urbanističkim planovima

Na dnevnom redu Skupštine Grada 41 tačka, raspravljaće se i o urbanističkim planovima

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, šesta po redu, održaće se u petak, 27. novembra, a zbog epidemiološke situacije i poštovanja epidemioloških mera, sednica će i ovaj put biti održana u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Kako je na konferenciji za novinare precizirala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, predloženi Dnevni red sutrašnje sednice ima 41 tačku, a skoro polovina tačaka se odnosi na urbanističke planove i predloge odluke o javnim i javno-komunalnim preduzećima.

– Na Dnevnom redu se nalazi i Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Novog Sada u prvih devet meseci ove godine, prema kojem su u ovom periodu ostvareni prihodi i primanja u iznosu od 21,8 milijardi dinara, što čini 74, 3 odsto planiranih sredstava na godišnjem nivou, odnosno skoro 97 odsto planiranog za pomenuti period –  istakla je predsednica Skupštine grada.

Ona je dodala da će se pred odbornicima i odbornicama naći i tačke koje se odnose na vid stambene podrške, potom tačka o taksi prevozu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskim upravama Grada Novog Sada.


– Jedna od tačaka će biti Predlog o dugoročnom kreditnom zaduženju gradskog saobraćajnog preduzeća, a odbornici i odbornice će raspravljati i o imenovanju komandanta, zamenika komandanta, načelnika i članova Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada, te o Analizi "Zdravstveno stanje stanovništva Grada Novog Sada 2019. godine" Instituta za javno zdravlje Vojvodine
  navela je Marinković Radomirović.

Kako je napomenula, na sutrašnjoj sednici će se raspravljati i o Predlogu odluke o izgradnji novog objekta za prihvatilište za stare u Futogu, a jedna od tačaka je i odluka o projektu "Novi Sad – grad mladih, Srbija – zemlja mladih", čime bi, kako je pojasnila, trebalo da se realizuju aktivnosti za mlade proistekle iz projekta Evropske prestonice mladih 2019.

– Očekujem da sednica prođe u radnoj i korektnoj atmosferi – zaključila je predsednica gradskog parlamenta, a prenosi skupštinska pres služba. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pinčika

  pre 1244 dana i 9 sati

  Znači, batali situaciju sa koronom, nema veze što je proglašena vanredna situacija u NS, šta god to značilo, daj da izmenimo urbanistički plan i "Galensu" omogućimo i Novi Sad na vodi, a nama pod vodom i rušenje "Partizana 2", možda i škole "Petefi Šandor", šta će, kad treba tu se gradi ... a koliko je preminulih od korone u Novom Sadu, 'oće li nam to neko kazati?

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Stanka

  pre 1244 dana i 7 sati

  Nadam se da ce razmatrati i resavanje problema divlje deponije i nehigijenskog naselja u ul.Branislava Borote, na Novom naselju. Ruglo u srcu grada a ulica nosi naziv prvog gradonacelnika Novog Sada. To mu je hvala! E pa gradonacelnice, kako sejes tako zanjes! A o vanrednom stanju nista...

  Oceni komentar:
  0
  1