Na "doboš" lane otišlo 500 nekretnina, vozila, uređaja; prodaju se stanovi u NS, "Salaš 84", lokal u "Pariskom magacinu"...

Na "doboš" lane otišlo 500 nekretnina, vozila, uređaja; prodaju se stanovi u NS, "Salaš 84", lokal u "Pariskom magacinu"...

Tokom prošle godine strani­ce portala "Doboš", na kojem je bilo postavljeno ravno 500 oglasa o javnoj prodaji nepokretnih i pokretnih stva­ri, posetilo je blizu šest miliona posetilaca.

Kako saznaje "Dnevnik", prodaje su na portalu oglašavale banke kao poverioci zbog neplaćanja rata kredita koje su klijenti uzimali za kupovinu stanova, kuća i poslovnih objekata, ali i pokretnih stvari, automobila, poljoprivrednih mašina, pa i nameštaja, bele tehnike, video i TV uređaja… Najviše oglasa o prodaji nekretnina – oko stotinu – bilo je u gradu Beogradu, zatim Novom Sadu – dvadesetak, a slede Subotica, Zrenjanin, Sombor…

Nekretnine se najčešće prodaju prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, pa se vrednost nekretnine utvrđuje u visini tržišne cene na dan procene, ali se cena koštanja na prvoj javnoj prodaji (aukciji) može umanjiti trećinu i koštati 70 odsto procenjene vrednosti, a na drugoj prodaji biti upola jeftinija od procenjene vrednosti.

Već dugo je oglašena prodaja luksuznog dupleks stana direktnom pogodbom u centru Novog Sada, u Ulici Vojvođanskih brigada za 284.000 evra. Sta­nova ima i u Orahovoj i u Krilovoj ulici u Novom Sadu, koji su dugo oglašeni na portalu.

Novog kupca dugo čeka i ugostiteljsko-turistički objekat "Salaš 84" u KO Kać, za čije objekte različite stukture, veličine i namene banka traži 165.000 evra. I u tržnom centru "Pariski magazin" u najužem centru Novog Sada prodaje se 144 kvadratna metra poslovnog prostora za 151.200 evra.

Ovog meseca na javnoj prodaji će, između ostalih, biti etno restoran u Krčedinu, na području opštine Inđija, od blizu 400 kvadrata za 6,6 miliona dinara, premda je procenjena vrednost objekta oko deset miliona. U Banoštoru, u opštini Beočin, banka će prodavati zemljište, više parcela manjih površina. Procenjena vrednost se kreće oko pola miliona dinara, a za prvu prodaju početna cena će biti 70 odsto niža od procenjene.

Neposrednom pogodbom prodaje se i dvosoban stan u Bačkoj Palanci od 42 kvadrata u poslovno-stambenoj zgradi. U oglasu nije navedena početna cena već se potencijalni kupci upućuju na poverioca.

Za razliku od te nekretnine, za dvosoban stan od 60 kvadrata u Ravnom Selu, u opštini Vrbas, cena se zna. Poverilac traži 5.100 evra. Za deset kvadrata manji stan u Novim Banovcima, u opštini Stara Pazova, banka traži blizu 16.000 evra. Ta nekretnina se prodaje drugi put. Trosoban stan u Vrbasu od 76 kvadrata prodaje se na prvoj javnoj prodaji za 29.000 evra. Znatno manje para banka traži za stan u Subotici, doduše manji, 18.100 evra za 55 kva­drata.

U Sremu, recimo, porodična kuća u Višnjićevu, kod Šida, prodaje se po 9.000 evra. Baš u Šidu se prodaje i kuća, i to drugi put, za oko 9.400 evra. O nekretnini nema drugih podataka, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
18
19

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • 3xm

  pre 628 dana i 9 sati

  Lihvari....

  Oceni komentar:
  7
  16
 • NV

  pre 628 dana i 8 sati

  Kako doci do podataka Koji poverilac prodaje dvosoban Stan 42 kvadrata u Back ok Palanci?

  Oceni komentar:
  17
  5
 • Coba

  pre 628 dana i 4 sata

  Tehnika je strasna

  Oceni komentar:
  7
  4
 • Dejo

  pre 628 dana i 3 sata

  Ljudi ne uzimajte što ne možete vratiti.Dug se banci vratiti mora,to znamo i pre zaduženja.

  Oceni komentar:
  0
  24
 • Ra ns

  pre 627 dana i 15 sati

  Surovo,nehumano doba.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Tuga

  pre 626 dana i 21 sat

  Kupovina stana na tudjoj nesreci je greh.

  Oceni komentar:
  4
  9