Na dobrovoljno služenje vojnog roka u martovskom roku ispraćeno 26 kandidata

Na dobrovoljno služenje vojnog roka u martovskom roku ispraćeno 26 kandidata

Tradicionalnom svečanošću, u Centru Ministarstva odbrane Novi Sad ispraćeni su kandidati na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire, u martovskom uputnom roku. Tom prilikom 26 kandidata, momci i devojke koji su ispunili sve propisane uslove, potpisalo je ugovore.

Njih je pozdravio zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i poželeo im da u narednih šest meseci steknu što više znanja i iskustva koja će im značiti bilo da se opredele za poziv profesionalnog vojnika ili da obavljaju druge civilne poslove.

Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad potpukovnik Dragan Dimoski pozvao je sve one koji su zainteresovani da se prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u junskom roku. On je objasio da se to može učiniti dolaskom u neku od kancelarija MO na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elktronskim putem preko portala eUprava i u ekspoziturama JP "Pošta Srbije".

Obuka za rezervne oficire biće realizovana u Vojnoj akademiji u Beogradu. Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj fazi 1,5 mesec biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije. Dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, svaki kandidat, pored plaćenih trošova prevoza za odlazak i povratak sa dobrovoljnog služenja vojnog roka, mesečno dobija novčano primanje u iznosu od 38.000 dinara, a nakon odsluženja vojnog roka svi kandidati mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika.

Oceni vest:
1
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tužno

  pre 210 dana i 21 sat

  Kuku. Kud baš sad. Valjda im je sudbina takva.
  Biće vam jasno u aprilu. Ne uplaćujte letovanje.

  Oceni komentar:
  7
  5
 • Marko

  pre 210 dana i 18 sati

  Auuuu kolika gripa....ko ce to sve nahraniti i naoruzati...pa zna se....zeks i sns....to ce im biti licna vojska kao dodatak navijackim bandama, privatnim obezbedjenima, BIA-i i "policiji".

  Oceni komentar:
  3
  8