Na izbornoj listi "Srbija protiv nasilja" našlo se 16 Novosađana

Na izbornoj listi "Srbija protiv nasilja" našlo se 16 Novosađana

Izborna lista "Srbija protiv nasilja" za republički parlament, koju čine stranke opozicije koje su učestvovale u organizaciji protesta "Srbija protiv nasilja", predata je Republičkoj izbornoj komisiji u sredu, 8. novembra.

Na njoj se nalazi 16 Novosađana koji će se možda naći u Narodnoj skupštini nakon izbora zakazanih za 17. decembar, piše 021.rs.

Marinika Tepić

Marinika Tepić je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i 6. je na izbornoj listi "Srbija protiv nasilja". Rođena Pančevka sa prebivalištem u Novom Sadu, predsednica poslaničke grupe "Ujedinjeni - SSP, PSG, Preokret, Sloga", članica je Odbora za kontrolu službi bezbednosti i zamenica člana Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. Ona i Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije) su nosioci ove izborne liste.

Borko Stefanović

Borko Stefanović je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde i osmi je kandidat na listi "Srbija protiv nasilja".

Bio je i šef kabineta ministra spoljnih poslova i politički direktor ministarstva, šef državnog tima Srbije za dijalog sa Prištinom, a u  mladosti je bio deo novosadske pank-rok scene, svirajući u sastavu Generacija bez budućnosti.

Nebojša Novaković

Nebojša Novaković je predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, a na izbornoj listi za predstojeće izbore je na 14. mestu.

Anna Oreg 

Predsednica Pokrajinskog odbora Pokreta slobodnih građana Ana Oreg, odmah je iza Nebojše Novakovića na listi "Srbija protiv nasilja", piše 021.rs. 

Rođena je u Novom Sadu gde je i završila osnovnu školu, gimnaziju i Poljoprivredni fakultet, smer veterinarske medicine. Vlasnica je privatne veterinarske ambulante Dog House, gde se bavi stručnom praksom i stručnim osposobljavanjem diplomiranih veterinara.

Borislav Novaković 

Borislav Novaković, nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, nalazi se na 23. mestu liste "Srbija protiv nasilja".  Narodni poslanik bio je dva puta, od 2001. do 2004. godine i, sada u 13. sazivu, od avgusta 2022. godine ispred Narodne stranke nakon čijeg rascepa je prešao u novoosnovani Narodni pokret Srbije (sa Miroslavom Aleksićem).

Janko Veselinović

Član je Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za dijasporu i Srbe u regionu. Takođe, član je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS.

Veselinović je profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, a na listi "Srbija protiv nasilja" on je 66. 

Uranija Kozmidis-Luburić 

Uranija Kozmidis-Luburić, kandidatkinja iz Pokreta Srce, 118. je na listi proevropske opozicije.Profesorka je nuklearne fizike na Univerzitetu u Novom Sadu.

Donka Stančić

Istoričarka umetnosti, dugogodišnja direktorka gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada je 128. na listi "Srbija protiv nasilja". Stončić se, kada je došlo do raskola u Narodnoj stranci priklonila Narodnom pokretu Srbije.

Ilija Žarković 

Advokat Ilija Žarković, iz Pokreta Srce, 187. je na ovoj izbornoj listi. Završio je Pravni fakultet i pravosudni ispit u Novom Sadu. Član je Advokatske komore Vojvodine. Samostalno se bavi advokaturom.

Pored navedenih, još sedam Novosađana je na listi "Srbija protiv nasilja" za parlamentarne izbore u decembru ove godine i to: Nemanja Knežević, Snežana Dobrić, Branislava Pandurov, Nina Konstantinidis, Marijana Nastasić, Ivana Maraš i Janko Fejdi.

Tekst u celosti pročitajte na portalu 021.rs.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan