Na kapiji novosadske Sinagoge iscrtani pravoslavni i neonacistički simboli

Na kapiji novosadske Sinagoge iscrtani pravoslavni i neonacistički simboli

Na kapiji Sinagoge uočena su tri simbola, koja su poznata kao obeležja različitih pravoslavnih ali i nacističkih pokreta.

Prvi znak sa leve strane, predstavlja skraćenicu na grčkom jeziku za rečenicu "Isus Hrist oslobodilac". Duksevi i slična garderoba sa ovim obeležjem mogu se pronaći po srpskim ekstremnodesničarskim prodavnicama, piše "Autonomija".Znak u sredini, poznatiji kao "Chi Rho", predstavlja monogram Isusa Hrista. Sastavljen je od slova H i R koja predstavljaju prva slova Isusovog imena. Prvi put ga je upotrebio rimski car Konstantin Veliki.

Najproblematičniji od ova tri simbola jeste treći, koji predstavlja kombinaciju ruskog pravoslavnog krsta i "čuvenog" keltskog krsta, koji predstavlja jedno od glavnih obeležja neonacizma.

Izvor: Autonomija.info

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sve podele su besmislene

  pre 807 dana i 18 sati

  Postoji jedna velika istina,a to je da su čitav pojam i nauku takozvane hrišćanske religije pronašli i osmislili Jevreji.
  U 50-tim godinama prošlog veka su pronađeni prvi materijalni dokazi Biblije koju su pisala dva pisca, sudeći po rukopisu na parčićima kože.Pre toga je sve na verovanju i rekla-kazala.
  A prava istina je na sumerskim tablicama, čije znakove niko ne razume.
  Drugim rečima, Jevreji su napisali scenario hrišćanstva. A nama je odgovarala priča.
  Svi ostalo je kasnije izmaštano.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Vesna-Salajčanka

  pre 807 dana i 18 sati

  Dobro i šta sad treba? Ocrniti ceo grad zbog jedne lude glave koja je verovatno samo htela da se o njoj piše i priča. Bolje da je samo obrisano i da mu se ne daje značaj.

  Oceni komentar:
  0
  8