Na otvaranju Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu obećano 800 novih bicikala za poštare

Na otvaranju Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu obećano 800 novih bicikala za poštare

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu počelo je danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, trkom Team Relay Final (XCR) , a nakon toga usledila je ceremonija svečanog otvaranja.

Tom prilikom, prisutnima su se obratili predsednik Evropske biciklističe unije Enrike Dela Kaza, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, direktor takmičenja Nemanja Vajs i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je zvanično otvorio Prvenstvo.


Predsednik Evropske biciklističe unije Enrike Dela Kaza istakao je da je Novom Sadu oboren rekord po broju učesnika, na tom takmičenju koje se organizuje već 21 godinu.

Bicikli za poštare

JP "Pošta Srbije", kompanija sa najvećom nacionalnom biciklističkom mrežom, podržalo je Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, a svečanom otvaranju prisustvovao je i v. d. direktora Pošte Srbije, Zoran Đorđević, koji je ovom prilikom najavio i nabavku novih bicikala za dostavu pošiljaka.

Jedan od naših prioriteta da poštansku mrežu do kraja godine unapredimo i osavremenimo nabavkom blizu 800 novih najsavremenijih bicikala na standardni i električni pogon, čime ćemo našim poštarima obezbediti bolje uslove za rad, a korisnicima kvalitetniju uslugu. Istovremeno, potenciranjem ekoloških načina dostave, čuvamo i brinemo o životnoj sredini na dobrobit svih građana – izjavio je Đorđević 

 

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu održava se od 12. do 15. avgusta u Novom Sadu, a time je i Srbija postala prva zemlja u regionu koja je dobila priliku da organizuje ovo značajno sportsko takmičenje. Ono što ovo takmičenje čini jedinstvenim je staza na Petrovaradinskoj tvrđavi koja delom ide po bedemu i vodi kroz podzemne tunele, a takmičari prolaze tik uz posetioce, pa će za mnoge to biti novo iskustvo u vožnji. Prvenstvo u planinskom biciklizmu je sportski događaj namenjen svima, kako sportistima i ljubiteljima biciklizma, tako i porodicama sa decom, mladima, ali i starijim sugrađanima. Ulaz na tvrđavu će biti slobodan. Evropsko prvenstvo organizuju Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub Novi Sad i Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Konačno

  pre 1077 dana i 19 sati

  Jedna lepa i pametna stvar.

  Oceni komentar:
  1
  0